Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň přetlačila Vítkovice díky přesilovkám, vítězný gól zaznamenal dvoubrankový Bulíř

Třemi přesilovkovými góly si pomohla Plzeň ve 25. kole extraligy k vítězství 3:2 v prodloužení nad Vítkovicemi. Hosté šli sice do vedení po trefě Krenželoka v početní výhodě, pak se ale prosadili Bloomstrand s Bulířem a výsledek otočili. V závěru ještě stihl srovnat vítkovický Koch, ale v nastavení přidal druhý gól Bulíř. Západočeši se drží v elitní čtyřce, Ostravané jsou dvanáctí.

Utkání Plzeň – Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Domácí začali aktivněji a krátce po skončení přesilové hry ve čtvrté minutě usměrnil Kvasničkovo nahození zblízka jen těsně vedle odkryté branky Lang. Poté už se Indiáni přes pevnou defenzívu soupeře prosazovali minimálně. Naopak Vítkovičtí sice nevyužili první početní výhodu, ale ve 13. minutě musel gólman Svoboda zasahovat proti nebezpečnému pokusu Deje z mezikruží. V 17. minutě už vyloučení Přikryla potrestal Krenželok, když šikovně tečoval střelu Lakatoše.

Po pauze vrátila domácí do hry přesilová hra a Blomstrand ve 25. minutě ranou švihem z levého kruhu vyrovnal. O necelé tři minuty později navíc faul Bondry využil Bulíř po krásné přihrávce Thorella k trefě na 2:1. Hosté spoléhali na protiútoky, po jednom z nich pořádně protáhl Svobodu svižným pokusem Krenželok.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Vítkovice

Vítkovičtí následně promarnili přesilovku a naopak po jejím skončení musel šanci agilního Blomstranda zlikvidovat gólman Stezka. Za chvíli se zaskvěl i jeho protějšek Svoboda, který stačil pohotově vyrazit střelu Fridricha nekrytého v prostoru mezi kruhy.

V závěru druhé třetiny nabídli hosté Indiánům vlastní nedisciplinovaností téměř dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu.Vítkovičtí oslabení zvládli i díky faulu Jiříčka a přečkali i poslední ze tří dvouminutových trestů Poláka.

"Vážíme si bodu, kterého jsme dnes dosáhli. Hráli jsme v utkání hodně oslabení a ten výsledek mohl být horší. Fauly, které byly, tak byly písknuty správně. Na druhou stranu si troufám říct, že nebýt toho, že tam byl Poly (Polák), který byl pak vyloučený, jsme mohli mít hráče v nemocnici. Zákrok na Polyho nebyl vůbec potrestán. Oplácení bylo zbytečné, ale emoce tam pracují, tak se zachoval, jak se zachoval. Ztratili jsme v oslabeních hodně sil a prohráli jsme si tím zápas," uvedl asistent trenéra Vítkovic Radek Philipp.

Největší plzeňskou příležitost Kodýtka dokázal ve 42. minutě skvělým zákrokem zastavit Stezka. Domácí se snažili aktivním pojetím rozhodnout, ale v 50. minutě po průniku Hrušky zahrozil střelou bez přípravy z dobré pozice Lakatoš a narůstající vítkovický nápor korunoval v 58. minutě tvrdou ranou od modré čáry na 2:2 Koch.

V nastavení bonusový bod Indiánům zajistil v 63. minutě ranou bez přípravy při vyloučení Krenželoka Bulíř a hosté prohráli popáté z posledních šesti utkání. Pro Indiány to byla druhá výhra z uplynulých šesti duelů.

Výhru proti svým bývalým spoluhráčům si vychutnal brankář Miroslav Svoboda, který ve Vítkovicích působil v minulých dvou sezonách. "Nevím jak Honza Schleiss, ale já to bral prestižně. Kluky jsem rád viděl, mám tam spoustu kamarádů, navíc přes léto bydlíme v Ostravě. Určitě jsem nechtěl prohrát s trenérem Holaňem. Mám radost, že může jet domů smutný on," řekl Svoboda klubovému webu a zmínil útočníka Schleisse, který se do Plzně z ostravského klubu vrátil v létě po třech letech.

25. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 3:2 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Blomstrand (Čerešňák), 28. Bulíř (G. Thorell, Blomstrand), 63. Bulíř (Čerešňák) - 17. L. Krenželok (Lakatoš, Roberts Bukarts), 58. Koch (Marosz). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Axman, Kajínek. Vyloučení: 4:9. Využití: 3:1. Diváci: 2723.

Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, Kremláček, Budík, Kvasnička - Schleiss, Kodýtek, Dzierkals – Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - Kantner, Mertl, F. Suchý - F. Přikryl, M. Lang. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Galvinš, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Dej, R. Bondra - Fridrich, Marosz, Roberts Bukarts - Lednický, Chlán, Krejsa. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články