Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň přehrála Pardubice a drží se v desítce, Dynamo čeká baráž

Plzeň - Plzeňští hokejisté porazili v 51. kole extraligy Pardubice 5:2 a udrželi desátou příčku v tabulce, která zajišťuje předkolo play-off. Naopak krize Východočechů byla osmou porážkou v řadě dokonána a Dynamo čeká baráž o udržení. Indiáni o osudu utkání rozhodli třemi trefami během první třetiny a v prostřední části svoje vedení ještě navýšili. Domácím pomohl dvěma góly nejlepší střelec soutěže Dominik Kubalík, který vylepšil svou bilanci na 29 tref.

Radost hokejistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Domácím pomohl k dobrému vstupu do utkání vyloučením pardubický Chaloupka a již po 56 vteřinách zužitkoval přihrávku Lva trefou mezi betony Kloučka kanonýr Kubalík. Gólman hostí musel za chvíli zastavit také šanci Lva. Obrana Dynama nestíhala dobře se pohybující plzeňské hráče a v sedmé minutě při úniku Kratěny ve vlastním oslabení zachránil svůj tým od pohromy znovu Klouček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Pardubice

Poté během přesilové hry Indiánů Kubalíkův volej jen těsně minul odkrytou branku, ale vzápětí v 11. minutě krátce po návratu Kauta z trestné lavice po ideální nabídce Kracíka zvýšil Svoboda pohodlně na 2:0. Ve 14. minutě si po rychlé akci mezi hráči Pardubic vyměnil Stach kotouč s Indrákem a poslal za záda bezmocného Kloučka třetí gól. Do svatyně hostí následně nastoupil Hübl a Dynamo se zvedlo.

Zaváhání Skleničky při rozehrávce napravil gólman Machovský skvělým zákrokem proti zakončení osamoceného Petra Sýkory i dorážce Špirka. Navíc půl minuty před první sirénou snížil na 3:1 dorážkou Tomášek. V úvodu prostřední části Hűbl dokázal zlikvidovat přesilovkovou ránu Indráka z mezikruží a hosté poté převzali iniciativu. Ve 25. minutě ale Nahodil s Petrem Sýkorou ve svých gólových šancích netrefili branku.

Na druhé straně v polovině zápasu zblízka neskóroval Procházka a z protiútoku Ján Sýkora neprostřelil ze strany Machovského. Klid domácím zajistilo až ve 32. minutě Pulpánovo vyhození z obranné třetiny, které dojel Lev a tváří v tvář Hüblovi zvýšil na 4:1. Ve 37. minutě navíc hosté svojí nedisciplinovaností nabídli Indiánům dvojnásobnou přesilovku, v níž po kombinaci s Kadlecem a Kratěnou přidal pátý gól Kubalík.

Závěrečná třetina se hrála pouze z povinnosti. Domácí aktivní hrou hlídali svůj náskok a v přesilovce ho mohl ve 41. minutě navýšit Stach, jenž minul odkrytou branku. Hübl v poslední desetiminutovce zneškodnil šance Moravčíka a Procházky a naopak na druhé straně na konečných 5:2 snížil v 55. minutě z brejku Schaus.

Škoda Plzeň - Dynamo Pardubice 5:2 (3:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. D. Kubalík (Lev, Stach), 11. T. Svoboda (Kracík, M. Procházka), 14. Stach (Indrák), 32. Lev (Pulpán), 39. D. Kubalík (Kratěna, Kadlec) - 20. D. Tomášek (Trončinský, Špirko), 55. Schaus (Tomášek). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Flegl, Polonyi. Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:10. Využití: 2:0. Diváci: 4859.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Kvasnička, Čerešňák, Pulpán, D. Sklenička, Moravčík -Něměček, Kracík, D. Kubalík - M. Procházka, Kratěna, Lev - Indrák, Preisinger, Stach - Schleiss, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Pardubice: Klouček (14. J. Hűbl) - Trončinský, Chaloupka, Schaus, Ščotka, Nedbal, L. Havlík, Ovčačík, Zajíc - P. Sýkora, Nahodil, Špirko - J. Sýkora, D. Tomášek, P. Hubáček - Bárta, Poulíček, M. Beran - F. Zadina, T. Kaut, Starý.

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Do zápasu jsme vstoupili dobře a rychle se dostali do vedení. Za stavu 3:1 jsme ale měli špatných prvních deset minut druhé třetiny, kdy jsme zbytečně ztráceli puky ve středním pásmu a nebyli jsme schopní se dostat do útočné třetiny. Zápas potom rozhodl náš čtvrtý gól a třetí třetina se prakticky jenom dohrávala. Situace se před pátečním zápasem vyvinula tak, že pojedeme na Spartu s tím, že tam musíme bezpodmínečně bodovat."

Otakar Janecký (Pardubice): "Domácí zaslouženě vyhráli a musím jim pogratulovat. Na začátku jsme chtěli eliminovat nápor Plzně. Co jsme si před utkáním řekli, jsme ale vůbec nesplnili a rychle jsme prohrávali 0:3. Potom jsme se zvedli a začali jsme je honit. Za stavu 1:3 jsme měli i šance, ale oni nám ujeli a po gólu na 1:4 bylo prakticky po zápase. Velký rozdíl byl v nasazení. Soupeř na nás vlétl a tím nás přehrál."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy