Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Plzeň potřetí v řadě vyhrála, poradila si i s Kometou

Plzeň – Třetí výhru v řadě si připsali hokejisté Plzně, výsledkem 4:1 si poradili s brněnskou Kometou. V utkání plném osobních soubojů padaly branky pouze během přesilových her. V plzeňském dresu se blýskl gólem a dvěma asistencemi Ján Sýkora. 

Ján Sýkora a Josef Straka
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

Kometa již během úvodního střídání zahrozila dorážkou Zohorny. Za chvíli na druhé straně v dobré pozici zamířil vedle Indrák. Plzeň se tlačila dopředu, ale hokejisté Brna potvrzovali svoji pozici nejlépe bránícího týmu extraligy. Více příležitostí přesto měli domácí, při jejichž početní výhodě kryl Čiliak volej nekrytého Pletky z bezprostřední blízkosti. Do vedení se však dostala Kometa, když minutu před koncem první třetiny zužitkoval přesilovku na pravém kruhu volný Tomáš Svoboda.

Do prostřední části vstoupili aktivněji Indiáni. Kometa ale pečlivě bránila a nepouštěla je do brankových šancí. Plzni pomohlo až vyloučení Žižky, které potrestal ve 26. minutě přesnou ranou švihem z mezikruží Seman. Nápor rozjetých domácích vrcholil v polovině utkání, kdy ani nadvakrát neuspěl Vlasák a pozorný Čiliak zastavil i ránu Lva bez přípravy. Naopak vzápětí málem udeřilo na druhé straně, když nejprve při přečíslení dvou na jednoho napálil Burian zblízka pravou tyč. Stejná část brankové konstrukce zachránila Plzeň také ve 33. minutě po nahození Kempného.

Pokračovalo se ve velkém tempu, obě mužstva sváděla množství osobních soubojů. Čiliak s pomocí svých obránců nedovolil skórovat Jánu Sýkorovi. Indiáni se radovali až díky využité početní výhodě. Krátce před druhou sirénou totiž rychlou kombinaci zakončil přesnou tečí Kašpařík. Nedisciplinovanost se Kometě vymstila také na začátku závěrečné třetiny. Při trestu Dujsíka přihrál Vlasák v pádu lépe postavenému Pletkovi, který bekhendem do pravého horní růžku upravil na 3:1.

Domácí poté aktivní hrou kontrolovali dvoubrankový náskok. Naopak od další pohromy uchránil hosty Čiliak při šancích Lva a Josefa Straky. Brno v závěrečné desetiminutovce promarnilo dvě přesilovky, když Machovského ohrozila pouze rána Kuboše v 55. minutě. Výhru domácí stvrdili o dvě minuty později čtvrtou využitou přesilovou hrou. Po krásné kombinaci zakončoval do prázdné branky Ján Sýkora. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy ze zápasu Plzeň - Kometa Brno

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) Branky a nahrávky: 28. Seman (J. Straka, J. Sýkora), 40. Kašpařík (J. Sýkora, Vlasák), 42. Pletka (Vlasák, Duda), 58. J. Sýkora (Kašpařík, J. Straka) - 19. T. Svoboda (Kuboš, Němec). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:7, navíc Vlasák - Kempný oba 10 min. Využití: 4:1. Diváci: 5 229.

Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Boháč - Kratěna, J. Straka, J. Sýkora - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Lev - Dvořák, T.Sýkora, Hollweg. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - H. Zohorna, L. Čermák, Holec - T. Svoboda, Němec, J. Káňa II - Dočekal, J. Hruška, Burian - P. Mrázek, Koreis, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Michal Straka (Plzeň): "Zápas rozhodly přesilovky, které se nám dlouhodobě nedařily a teď jsme využili hned čtyři. Druhým důležitým faktorem byly šance Komety ve druhé třetině, kdy za stavu 1:1 jsme se propadávali, soupeř měl několik přečíslení a nastřelil dvě tyčky. Tam nám pomohlo štěstí a gólman. Na druhou stranu musím říct, že náš dnešní výkon nebyl špatný. Měli jsme ve hře enormní vůli, dohrávali jsme se souboje a šli jsme do brány. Samozřejmě nás těší, že jsme konečně skórovali z přesilovek."

Karel Beran (Brno): "Do utkání jsme vstoupili poměrně slušně. Vedení 1:0 v Plzni po první třetině bylo nadějné. Plzeň ale obrátila utkání v přesilových hrách, které sehrála výborně. Důležité bylo také, že jsme druhý gól inkasovali v poslední minutě druhé třetiny a na začátku třetí třetiny proměnila Plzeň další přesilovku, čímž bylo prakticky rozhodnuto. Potom už nás domácí téměř k ničemu nepustili a kontrolovali dvoubrankové vedení. Utkání se mohlo vyvíjet jinak, kdybychom za stavu 1:1 proměnili šance. Bohužel jsme dvakrát nastřelili tyčku." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články