Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Plzeň potřebuje proti Liberci konečně zabrat, Brňané hostí nevyzpytatelný Zlín

Praha – Hokejová extraliga pokračuje 14. kolem. Týmy na posledních třech místech čekají těžké zápasy. Poslední Karlovy Vary hostí pátý Chomutov, předposlední Plzeň narazí na mistrovský Liberec a dvanácté Pardubice přivítají jen o skóre druhý Třinec. Lídr tabulky, brněnská Kometa, změří síly se Zlínem. Utkání Brno–Zlín můžete sledovat živě na programu ČT sport a na našem webu od 17 hodin.

Plzeň zatím nenastartovala ani výměna na trenérském postu, kde Michala Straku nahradil jeho bratr a klubový šéf Martin Straka spolu se sportovním manažerem Tomášem Vlasákem. V úterý Indiáni prohráli v dohrávce devátého kola na ledě Vítkovic po nepovedeném výkonu 1:4.

"Nedokončíme žádný souboj. Soupeři nám ze všeho vyjedou v útočném pásmu i defenzivní zóně. To je pak těžké, když to nedohrajete. Souboje musíme zlepšit, v tom jsme slaboučcí a z toho to všechno vychází," zlobil se Martin Straka. "Musíme si z toho ale pomoct sami. Nikdo jiný nám nepomůže," dodal.

Liberec uzavře čtyřzápasovou sérii venkovních zápasů. "Víme, v jaké situaci Plzeň je. Čekáme, že narazíme na soupeře, který bude hrát s velikým nasazením, obrovskou jednoduchostí a touhou uspět. Ale i my chceme bodovat. Naposledy v Mladé Boleslavi jsme byli spokojeni s body i předvedenou hrou," řekl asistent trenéra Karel Mlejnek.

Kometa dokázala bodovat v každém zápase, ukončí sérii Zlín?

Lídr extraligy Kometa Brno hostí jedenáctý Zlín. Brňané v úvodní čtvrtině soutěže nevyšli ani jednou bodově naprázdno – stejně jako Třinec – a netají se cílem prodloužit úspěšnou sérii. "Ještě máme stále v naší hře mezery, které se snažíme odstranit," řekl asistent trenéra Kamil Pokorný a měl na mysli hlavně organizaci hry v defenzivě a zakládání protiútoků.

I když se Berani momentálně pohybují ve druhé polovině tabulky a Kometa je na domácím ledě favoritem, očekává Pokorný tvrdý boj. "Zlín má hlavní sílu v defenzivě. Disponuje také šikovnými útočníky, jakými jsou Holík i Bukarts. Naší povinností je doma vyhrát," dodal Pokorný.

Zlín trápí v posledních zápasech rozsáhlá marodka. "Lepíme sestavu, jak se dá. O síle Komety vypovídá nejlépe postavení v tabulce. Ale přesvědčili jsme se už v prvním utkání, že pokud podáme trpělivý a obětavý výkon, tak máme naději na případný úspěch," uvedl trenér Rostislav Vlach s připomínkou úvodu extraligy, kdy Zlín prohrál doma 3:5, ale ještě ve třetí třetině bylo skóre vyrovnané.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Zlín

Na Spartu čekají lepšící se Vítkovice

Vítkovice naznačily v poslední době zlepšení: vyhrály tři z posledních čtyř zápasů a pokaždé s plným bodovým ziskem. "Jsme devátí, před námi je další výzva – uzdravit se a poprat se s tím v té další čtvrtině lépe," uvedl trenér a generální manažer Jakub Petr.

Nyní prověří Ostravany Sparta. "Minulý vzájemný zápas jsme hráli na začátku sezony, byli jsme v jiné sestavě. Sparta od té doby hru posunula opět o něco dál, takže se rozhodně nemůžeme ohlížet na zápas prvního kola," varoval Petrův trenérský kolega Pavel Trnka.

Spartu čeká další zápas v aréně soupeřů, i na úvod soutěže hrála v Ostravě. "V první čtvrtině soutěže jsme hráli jen čtyřikrát doma a plných devět zápasů venku, což není úplně snadné. Chtěli bychom teď tu naši bilanci vylepšit, udělat nějakou delší povedenou šňůru a stoupat tabulkou nahoru," prohlásil útočník Lukáš Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Plzeň

"Chemici" se nesou na vítězné vlně

Litvínov bude proti Olomouci usilovat o osmou výhru za sebou. "Stojí za tím velká dřina všech hráčů. Ale je to parádní, snad bude série pokračovat co nejdéle," přál si útočník Ondřej Jurčík. "Po vysoké porážce v Brně (1:7) jsme začali hrát zodpovědně dozadu a vyplácí se nám to," snažil se najít hlavní důvod zlepšení brankář Jaroslav Hübl.

Olomouc se naopak pokusí odvrátit pátou prohru v řadě. "Zachytili jsme začátek soutěže, který je důležitý, teď musíme znovu zabrat. Chce to dávat víc branek. Nějaké šance jsou, ale v posledních zápasech nám to tam moc nepadalo. Potřebujeme větší důraz do brány," řekl útočník Jan Knotek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Litvínov - Hradec Králové

Zvednout se chtějí Pardubice i Karlovy Vary

Pardubice hostí Třinec. Dynamo naposledy prohrálo v neděli v Litvínově 0:2. "Už to skóre napovídá, že máme problém v koncovce. Útočníci nám v posledních zápasech příliš neskórují, zaměřujeme se na to v trénincích. I za pomoci fanoušků chceme s Oceláři hrát naši aktivní hru, kterou jsme se prezentovali druhou polovinu domácího utkání s Plzní," řekl trenér a generální manažer Pavel Rohlík. K tréninku se vrátil Redenbach.

Třinec našel dosud jen dva přemožitele. Zlín i Hradec Králové však uspěly před svými diváky až v nájezdech, bodová série tak čítá už 13 zápasů. "Bodů máme docela dost, je to parádní základ do zbytku sezony. Doufám, že v kvalitních výkonech budeme nadále pokračovat," řekl útočník Martin Růžička.

Poslední Karlovy Vary hostí Chomutov, který Západočeši ve čtyřech posledních bitvách v extralize mezi oběma celky nedokázali obrat ani o bod. Samotní Piráti ale nyní čekají na venkovní bodový zisk už tři zápasy.

"Poslední utkání se nám doma (proti Zlínu) povedlo a chtěli bychom na to navázat. Na druhou stranu ale Chomutov bude daleko více bránit a bude nepříjemnější. Na nás bude, zda si vytvoříme nějaké šance a zda je dokážeme proměnit," uvedl asistent trenéra Mikuláš Antonik.

Mladou Boleslav a Hradec Králové čeká další repríza čtvrtfinále play-off minulé sezony, v němž se radovali Středočeši. Ti také uspěli v prodloužení prvního vzájemného zápasu tohoto ročníku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články