Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Plzeň počtvrté v řadě vyhrála, Hradec přejela 5:1

Plzeňským hokejistům se nadmíru daří a vezou se na vítězné vlně. V Hradci Králové zvítězili vysoko 5:1 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Dva góly vstřelil obránce Vojtěch Budík.

Radost hráčů Plzně
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Je výborné tady v Hradci urvat tři body. Podle mě jsme odehráli výborný zápas, zvládli jsme to zkušeně dopředu i dozadu a jsme rádi za vítězství," řekl Budík.

Zápas začal pro domácí nemilou událostí. Hned ve 22. vteřině se totiž prosadil nejproduktivnější hráč ligy Gulaš. Plzeňský kapitán přešel trochu se štěstím přes beka Zámorského, ale následné zakončení už bylo nekompromisní a precizní. Šéf týmu tak odstartoval plzeňskou jízdu, během níž Škoda prakticky rozhodla o vítězství v utkání.

"Takový vstup do utkání, proti takovému týmu, nemůžeme mít. Tam se zápas zlomil. Za stavu 3:1 jsme se trochu nadechli, ale pořád jsme tahali za kratší konec," uvedl obránce Bohumil Jank.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Plzeň

V 11. minutě hosté vedli už 3:0. Po Gulašovi skórovali dva obránci. Oba navíc velmi efektně. Nejprve Čerešňák využil Růžičkovy laxnosti při bránění a poté kličkou obelstil gólmana Mazance. Ještě větší parádu předved Budík. Prohodil si puk mezi Zámorským a Nedomlelem a poté trefil horní roh.

"Věděl jsem, že mám trochu času, tak jsem nabral rychlost. Všiml jsem si, že útočníci jsou obsazení, tak jsem se vrhl mezi obránce a samotného mě trošku překvapilo, že to vyšlo. Najednou jsem byl sám před gólmanem, nic už jsem nevymýšlel a poslal jsem puk nahoru," usmíval se Budík.

Škoda jasně ukazovala, proč je na špici tabulky. Mountfield nestačil. Vlastně mu ani příliš nepomohl gól beka Hronka. Nejlepší hráč Východočechů snížil pouhých čtrnáct sekund po Budíkově zásahu.

Hradečtí totiž další šance nevyužili, do hry se mohli vrátit především ve 22. minutě, jenže Kelly Klíma zblízka nepřekonal Frodla, plzeňský brankář udržel dvougólové vedení.

To navíc jeho spoluhráči během druhé třetiny ještě navýšili. Hned minutu po Klímově možnosti proměnil Suchý skvělou Gulašovu nahrávku. Plzeňská hvězda naznačila přihrávku doprava, puk poslala na druhou stranu a Suchý si připsal devátý gól v sezoně. Další ránu zasadil Mountfieldu svým druhým zásahem Budík, který využil skvělý Strakův pas. Plzeňský útočník šikovně ošálil jinak znovu výborného Hronka.

Ve třetí třetině Plzeň držela domácí na distanc a v klidu kontrolovala průběh zápasu a připsala si další výhru. Domácí si naopak připsali pátou porážku v posledních šesti utkáních.

Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 1:5 (1:3, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Hronek (Perret) - 1. Gulaš (Kaňák), 8. Čerešňák (P. Straka, Eberle), 11. Budík (Kracík), 23. Suchý (Gulaš, Čerešňák), 34. Budík (P. Straka). Rozhodčí: Pražák, Kubičík - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 6:5, navíc Nedomlel (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Bez diváků.

Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Nedomlel, Hronek, Jank, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Smoleňák, Cingel, Jergl - J. Sklenář, V. Růžička ml., Orsava - Perret, Kevin Klíma, Lev - Pilař, Koukal, Kelly Klíma. Trenér: V. Růžička st.

Plzeň: Frodl - Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička - Suchý, Kracík, Gulaš - P. Straka, Kodýtek, Eberle - Pour, Rob, Kantner - Stach. Trenér: Čihák.

Vladimír Růžička (Hradec Králové): "Vstoupili jsme do zápasu špatně, ihned jsme dostali gól. Víme, že má Plzeň velkou sílu v Milanu Gulašovi, a on nám projede ve 22. vteřině do brány. Hodně nám to nabouralo plány, od toho se zápas odvíjel. Dál jsme dělali hrubé chyby, soupeř hrál jednoduchý hokej na jednu dvě nahrávky dopředu. V obranném pásmu máme strašný zmatek kolem brány, nechávali jsme tam volné hráče. Navíc jsme nedali kontaktní gól na 2:3 a ve třetí třetině jsme byli nedisciplinovaní."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Předvedli jsme velice dobrý výkon, asi jeden z nejlepších v sezoně. Rychle jsme se dostali do vedení a pak jsme hráli, z mého pohledu, statečně. Minule jsme lehce ztratili vedení, ale tentokrát šlo o zkušenější projev. Byly tam skvělé individuální akce, poté jsme si výsledek pohlídali. Hráli jsme sice jen na tři pětky, ale některým hráčům, hlavně těm zkušeným, to prospívá. Bylo důležité, že jsme se dostali do vedení a pak ho potvrdili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články