Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeň oznámila 28 pozitivních testů a čeká na pokyn z hygienické stanice, Liberec je v karanténě

Šestnáct dnů před začátkem nového extraligového ročníku mělo 28 plzeňských hráčů, členů realizačního týmu a dalších zaměstnanců pozitivní test na koronavirus. Indiáni aktuálně čekají na pokyn z krajské hygienické stanice. Západočeši budou muset nejspíš na deset dní do karantény stejně jako Liberec, který dnes potvrdil šest osob s nemocí covid-19.

"Na vyhodnocení jednoho testu se stále čeká. Klub je v kontaktu s krajskou hygienickou stanicí, na základě jejího rozhodnutí se bude následně jednat," oznámili plzeňští Indiáni na svém webu s tím, že další informace médiím poskytovat nebudou.

Liberec dnes oznámil, že Bílí Tygři musí po konzultaci s krajskou hygienickou stanicí na deset dní do karantény. "Této situaci jsme se samozřejmě snažili vyhnout, nicméně stalo se to, čeho jsme se obávali. Zdravé hráče budeme nadále udržovat v kondici díky on-line přípravě Aleše Pařeze, video přípravu bude mít zase na starosti Aleš Vladyka," uvedl trenér a sportovní manažer Patrik Augusta. Věří, že tým situaci zvládne a bude připraven na návrat do zápasového režimu.

Plzeň dnes měla nastoupit k semifinále Poháru Generali České pojišťovny proti Třinci, ale zápas byl stejně jako utkání Liberec - Pardubice už v pondělí odložen. Nyní je jasné, že se nebude hrát ani za týden, kdy měly být na programu odvety. Podle libereckého webu se jedná o náhradních termínech semifinále i finále.

Kvůli epidemii covidu-19 v klubu musely minulý týden přerušit přípravu na sezonu České Budějovice. Extraligový nováček měl v pátek podobně jako Plzeň 28 případů nákazy. Motor plánuje návrat k tréninku v polovině příštího týdne.

Liberečtí také oznámili, že ve středu se uskuteční další jednání mezi zástupci nejvyšší hokejové soutěže a ministerstvem zdravotnictví o režimu, v jakém bude fungovat nadcházející extraligový ročník. První kolo je na programu 18. září, o den dříve se mají uskutečnit dvě předehrávaná utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články