Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Plzeň otočila zápas proti Litvínovu a srovnala stav série

Plzeň – Série mezi Plzní a Litvínovem se přesune na severozápad Čech za vyrovnaného stavu 1:1. Plzeňští hokejisté druhý zápas čtvtfinále hokejové extraligy zvládli a Litvínov porazili 2:1. Chemici se sice ujali vedení, ale ještě během první třetiny Indiáni vyrovnali a o jejich výhře rozhodl ve třetí třetině Kratěna.

Jan Kovář z Plzně (vlevo) a František Lukeš z Litvínova
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Oba celky nabídly více než šesti tisícům diváků v hledišti hned od začátku výrazně živější a zajímavější podívanou než v pátečním úvodním dílu celé série. Pomohl k tomu i rychlý gól.

Pletka, při jehož trestu Severočeši v pátek rozhodli jediným gólem celý duel, byl dnes ve čtvrté minutě prvním provinilcem proti pravidlům a hostům stačilo sedm vteřin početní výhody, aby šli do vedení. Hübl se při skrumáži po vhazování nejlépe zorientoval, jeho ránu Mazanec neudržel a dojíždějící Majdan snadno otevřel skóre.

Krátce poté se mohlo Indiánům ještě přitížit, když Piroš připravil velkou šanci pro Baláže, jenž ovšem proti Mazancovi selhal. A přišel trest. V sedmé minutě fauloval Kousalík, během následné přesilovky našel Straka parádní přihrávkou volného beka Hanzlíka, který zlomil Francouzovo kouzlo.

Plzeň, jejíž trenér Razým nasadil od úvodního buly do hry pouze tři útočné formace, byla ve zbytku úvodní části aktivnější a nebezpečnější, své další šance ale nevyužila.

V polovině 24. minuty zamířil na trestnou lavici Trávníček, Indiáni to znovu zkusili po úspěšné ose Straka - Hanzlík, autor první trefy domácích v celé sérii však tentokrát Francouze z podobné pozice mezi kruhy nepřelstil.

Krátce po vypršení trestu si v pěti proti čtyřem zahráli hosté a Straka a spol. měli velké štěstí, když Hollweg stihl za Mazancovými zády uklidit do bezpečí kotouč po Ručinského zakončení.

Konec 29. minuty přinesl po závaru u plzeňské branky hromadnou melu, ale tři zápolící dvojice své bitky rychle skončily. Nedlouho poté přišla přesilovka Plzně a při hostech během ní stáli všichni svatí. Pletka nejprve rozezvučel horní tyč, Straka pak uháněl sám proti Francouzovi, jenže přestřelil. I proto se stav po druhé třetině nezměnil.

Během třetího dějství trestné lavice chladly jen krátce. Jako první na nich sledovali snažení svých spoluhráčů Frolo a poté Jareš, jemuž trest nakonec o šest sekund zkrátil úspěšnou dorážkou Kratěna a poslal domácí do vedení.

Johnson pak nezakončil přesně přečíslení dvou na jednoho, ale Plzeň už to nemuselo mrzet, neboť Litvínov se vlastní nedisciplinovaností připravil o jakoukoli možnost na power play a případný zvrat.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Jiří Hanzlík (Martin Straka), 49. Kratěna (Havíř, Jan Kovář) - 4. Majdan (Hübl). Rozhodčí: Fraňo, Polák - Bláha, Kostka. Vyloučení: 14:16. Využití: 2:1. Diváci: 6038. Stav série: 1:1.

Plzeň: Mazanec - Slovák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Havíř, Frolo, od 41. navíc Mozík - Vampola, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Johnson, Kašpařík, Hollweg - od 35. navíc Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.

Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Baláž, Piroš, Ručinský - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Michal Straka (Plzeň): "Viděli jsme dnes velký boj. Podali jsme lepší výkon než včera a musím pochválit výborné výkony obou dvou brankářů. Zápas rozhodly přesilovky. Nesmírně si vážíme vážíme toho vítězství, díky němuž jsme srovnali sérii na 1:1."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Ten zápas byl hodně podobný tomu včerejšímu a ty zápasy asi jiné nebudou. Bude to o tom, kdo bude disciplinovanější a bude méně na trestné lavici. Budou to upracované zápasy. Dnes se štěstí přiklonilo k Plzni, ale myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Rozhodla ta jediná přesilovka Plzně ke konci a my jsme se našimi fauly nedostali ani k možnosti hrát power play."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články