Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň loupila v Třinci i podruhé a přibližuje se finále, opět zářil Kovář

I druhé utkání semifinále play-off opanovali v Třinci hokejisté Plzně. Ve Werk Areně zvítězili 3:2 a před přesunem na domácí led vedou v sérii už 2:0. Klíčovou postavou byl stejně jako v úvodním vzájemném duelu český reprezentant Jan Kovář, který si připsal asistenci u dvou branek Indiánů.

Milan Gulaš z Plzně (vpravo) překonává třineckého brankáře Šimona Hrubce
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Třinec ve druhém střetnutí sáhl k drobným změnám v sestavě; útočník Dravecký se při dlouhodobější absenci beků Krajíčka a Gernáta vrátil k alternaci v obraně, ale události znovu rychle nabíraly středeční spád.

S chutí hrající Plzeň bez milosti trestala každou chybu a pobídku k přečíslení. Během krátké přesilovky v deváté minutě Kovář naservíroval jako na zlatém podnosu puk před bránu Gulašovi, jenž pouze správně nastavil hůl.

Indiáni byli v ofenzivě znovu velmi nebezpeční, výborně bruslili a jednoduchou hrou ve svém pásmu nepouštěli Oceláře do souvislého tlaku. Až v 15. minutě Adamský vypíchl puk v oslabení, ale ze sólového nájezdu bekhendem Frodla nepřekonal a nepovedlo se to ani dorážejícímu Vránovi.

A 64 sekund před koncem prvního dějství přišla další plzeňská sprcha - hosté opět v početní výhodě rozebrali třineckou obranu a Kindl měl podobně jako Gulaš po perfektním pasu Němce snadný úkol zacílit odkrytou branku.

"Nebyl to žádný zvláštní vzor. Dobře jsme to rozehráli, Jones to s Mírou Indrákem krásně prokombinovali a já jsem zkoušel jet za jejich beky, Něma (Vojtěch Němec) mě tam pak krásně našel. Vyplynulo to ze situace," líčil Denis Kindl.

Západočeši i ve druhé části aktivním výkonem drásali nervy Slezanů a nedotáhli několik situací, jež mohly přinést i třígólový náskok. V 32. minutě se ale Indiáni nechali unést ofenzivou i ve vlastním oslabení a Oceláři otevřenou obranu okamžitě využili. Michal Kovařčík milimetrově přesným švihem zavěsil do horního růžku.

"Největší šance měl Třinec v první třetině. Ve druhé byly pasáže, kdy jsem si dlouho nesáhl na puk, ale pak zničehonic dali gól, a to je trochu vrátilo zpět. Měli tam nebezpečné střely, protože jsem je neviděl, nebo ze závaru, než aby si vypracovali vyložené šance," řekl plzeňský gólman Dominik Frodl.

Utkání Třinec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Po vyrovnání sahali Oceláři v úvodu třetí části - v přesilovce ale puk před prázdnou bránou netrefil Cienciala. A sotva se hosté vrátili do pěti, podnikli rychlý výpad, který dorážkou z úhlu pod horní tyč dokončil Indrák.

"Plzeň nám ukázala, jak se hraje v početní výhodě. Ani se k tomu nepostavili a už jsme tam měli dva góly. My měli přesilovek strašně moc a proměnili jsme jednu? To je základ. Pokud z nich nedáme gól, nemůžeme vyhrát," uvedl třinecký útočník Erik Hrňa.

Domácí v 51. minutě vrátil do hry pohotovým příklepem Růžička, jehož trefu mohl vzápětí znegovat Gulaš, ale sám před Hrubcem zaváhal.

Výborně bruslící hosté ale v závěru takřka nic víc soupeři nedovolili. I když Třinec necelé dvě minuty před koncem sáhl k power-play, žádnou šanci si nevytvořil a naopak Plzeňští několikrát minuli prázdnou klec.

"Stojí proti nám velice silné mužstvo. My se s tím snažíme porvat, děláme pro to všechno. Bohužel nám teď dva zápasy fakt nevyšly. Půjdeme do toho jako v těch posledních dvou třetinách a věřím, že to urveme," dodal Hrňa.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 33. M. Kovařčík (Svačina, Dravecký), 51. Martin Růžička (P. Vrána, Chmielewski) - 9. Gulaš (Jan Kovář, V. Nedorost), 19. D. Kindl (V. Němec, N. Jones), 47. Indrák (Kracík, Jan Kovář). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Hynek, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 5091. Stav série: 0:2.

Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Matyáš, Dravecký, Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, Svačina - Hrňa, Werek, Chmielewski - Š. Novotný, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Indrák, Kracík, V. Němec - D. Kindl, V. Nedorost, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Václav Varaďa (Třinec): "Náš výkon byl daleko lepší než v prvním zápase, kde jsme tahali za kratší konec. Dneska to bylo velmi vyrovnané. Měli jsme v první třetině čtyři přesilové hry, ale v podstatě jsme si nevytvořili vážnější šanci. Tam jsme si mohli pomoct. Ve druhé třetině se hra srovnala. Stáhli jsme sestavu na tři útoky a to bylo znát. Myslím, že jsme Plzeň občas zatlačili, vytvořili jsme si nějaké příležitosti a byla škoda, že jsme nedali druhou branku. Ve třetí třetině se to tahalo a urputný zápas byl o jednom gólu. Dnes klukům nebylo souzeno, ale zápas odmakali a chtěli s ním něco udělat."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Měli jsme dobrý vstup do utkání a šli jsme do vedení. Díky přesilovce jsme si pomohli. Třinec pak snížil. Byl to spíše takový boj, kdo udělá chybu a kdo využije šanci. Byli jsme dnes šťastnější. Dali jsme pak i třetí gól, když jsme si říkali, že se musíme více tlačit do brány, a jsem rád, že jsme po takové akci skórovali. Třinec pak ještě dal gól na 3:2, ale chtěl bych kluky pochválit za bojovný výkon. Hlavně blokovali střely, což k play-off patří, a jsme rádi za druhý bod."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články