Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň i podruhé během devíti dnů slavila v O2 Areně. Obrat proti Spartě završil Nedorost

Plzeňští Indiáni zase na Spartu vyzráli. V O2 Areně zvítězili před reprezentační přestávkou (5:4 sn) a další tři body si z ní odvezli po osmi dnech, tentokrát po výsledku 4:3. Sparta vedla 2:0 a ještě deset minut před koncem 3:2, přesto zůstala s prázdnýma rukama. Rozhodl v 56. minutě navrátilec do sestavy Západočechů Václav Nedorost. Pražanům nestačil ani hattrick Richarda Jarůška. 

Brankář Sparty Machovský čelí dotírajícímu útočníkovi Plzně Němcovi
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Oba celky se utkaly před osmi dny, teď nastoupily oproti předešlému zápasu v pozměněných sestavách. Na straně Plzně chyběla trojice Čerešňák, Kvasnička, Kracík, u domácích poté Sedláček, Bukarts, De la Rose a Blain. I díky tomu oblékl plzeňský dres poprvé od poloviny listopadu uzdravený Nedorost.

"Dva měsíce jsem ani netrénoval, protože jsem měl nařízen od doktorů úplný klid, aby se zánět z ruky dostal. Trénoval jsem až poslední měsíc. Žádný trénink nenahradí zápas, navíc v takovém tempu a těsně před koncem, kdy chce každý soupeř získat bod a není tam nic zadarmo a nikde se nepoleví. Věděl jsem, že to bude těžké," uvedl Nedorost.

Hosté byli v úvodu aktivnější, do vedení se však dostala Sparta, když se za obranu dostal Jarůšek a jistě překonal Frodla. Do šance se poté dostal Pech, ale následně se zápas stal soubojem Machovského s elitní řadou Západočechů a Němcem. Brankář Pražanů si v první třetině připsal 18 zákroků, neinkasoval ani při dvou domácích oslabeních.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Plzeň

Místo vyrovnání se tak podruhé prosadila Sparta. Po 38 sekundách druhé třetiny dorazil za Frodla Košťálkovu střelu pohotový Jarůšek. Hostům se však podařilo rychle snížit, když o dalších 43 sekund později využil zmatků v obranném pásmu Pražanů Kodýtek.

Plzeňští byli následně opět aktivnější a Machovský musel proti klubu, jehož barvy v minulosti čtyři sezony hájil, předvést řadu výborných zákroků. V 45. minutě ale již hosté vyrovnali, když se střelou pod horní tyč prosadil Pour.

Sparta se vedle Machovského mohla spolehnout i na Jarůška, který se v předešlých čtyřech zápasech nevešel do sestavy. V 49. minutě se po samostatné akci prosadil potřetí. "Bylo těžké zůstat pozitivní. Poslední dobou jsem se od toho oprostil a chtěl jsem hlavně hrát svůj hokej. S klukama v lajně jsme chtěli hrát hlavně na puku a nenahazovat to. A myslím, že se nám to povedlo," uvedl Jarůšek.

I tentokrát ale dokázali hosté odpovědět. Chybu domácích v rozehrávce potrestal dokonce v oslabení Eberle. "Byl to zápas, který jsme měli za stavu 3:2 nějak domlátit. A my místo toho dostaneme gól v přesilovce. Zase jsme to zbabrali," řekl Jarůšek.

V 56. minutě se poté Plzeň poprvé dostala do vedení, když Machovského překonal Nedorost. Puk se za brankovou čáru sice dostal po odrazu od brusle, podle videorozhodčího však nešlo o kopnutí. "Věděl jsem, že to bude gól, protože jsem tam dobržďoval a vůbec jsem neusměrnil brusle," řekl Nedorost.

Dohrávka 16. kola hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 3:4 (1:0, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Jarůšek (Forman, Piskáček), 21. Jarůšek (Košťálek), 50. Jarůšek (Pech) - 22. Kodýtek (Eberle, Allen), 45. Pour (Gulaš, Moravčík), 53. Eberle (Preisinger), 56. V. Nedorost (Indrák, L. Kaňák). Rozhodčí: Kika, Šír - Gebauer, D. Jelínek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 8818.

Sestavy:

Sparta: Machovský - Delisle, Piskáček, T. Pavelka, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák - A. Kudrna, Klimek, Buchtele - Forman, Pech, Jarůšek - Rousek, Smejkal, Kevin Klíma - Černoch, Sill, M. Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Pulpán, L. Kaňák, Allen, Preisinger, Moravčík - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Indrák, V. Nedorost, Kantner - D. Kindl, V. Němec. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.

Ohlasy trenérů:

Uwe Krupp (Sparta): "Plzeň byla lepší, byla více na puku, více hrála v útočném pásmu, měla více střel i šancí. My jsme ale měli šanci získat body, i tři. Hráli jsme dobře v obraně, Machovský byl dobrý. Udělali jsme ale chyby v kritických situacích, a přestože nebyly smrtelné, dobrý tým je dokáže využít a Plzeň takový tým je. Jsme zklamaní, tvrdě jsme makali, ale je to stejné jako v předešlém vzájemném zápase. Minule jsme získali bod, teď ne. Plzeň má jeden z nejsilnějších týmů v lize, my se teď musíme soustředit na další důležitý zápas, který nás čeká ve středu v Pardubicích. Musíme koukat dopředu."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "I když jsme velkou část zápasu výsledkově tahali za kratší konec, prohrávali jsme, tak si myslím, že naše výhra je zasloužená. V zápase jsme byli aktivnějším a lepším týmem, vypracovali jsme si více šancí. I když někdy takové zápasy nedopadnou, tak teď se to myslím spravedlivě otočilo na naši stranu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články