Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň dala vale Razýmovi, nahradí ho dvojice Špaček - Straka

Plzeň – Předloni dovedl klub k historicky prvnímu titulu, teď Milan Razým v Plzni končí. Západočeši se momentálně nacházejí až na 11. příčce tabulky, a tak vedení sáhlo ke změně. U týmu dál zůstávají asistenti Michal Straka a Jaroslav Špaček, které doplní trenér dorostu Ladislav Čihák. Jejich kompetence prý klub upřesní během následujících dnů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Na střídačce hokejové Plzně skončil Razým

Vedení hokejistů Plzně odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům v extralize hlavního trenéra Milana Razýma, který tým loni dovedl k prvnímu mistrovskému titulu. Asistenti Michal Straka a Jaroslav Špaček budou u mužstva pokračovat, doplní je trenér dorostu Ladislav Čihák.

"Milanu Razýmovi bych chtěl za všechno, co pro hokej v Plzni udělal, upřímně poděkovat. Bohužel v této situaci vidím ukončení naší vzájemné spolupráce jako východisko ke zlepšení výkonů a postavení v tabulce," uvedl majitel a generální manažer klubu Martin Straka.

Plzni patří po 18. kole extraligy jedenácté místo. Má stejně bodů (22) jako dvanáctá Mladá Boleslav, kterou indiáni v neděli porazili 2:1 na jejím ledě. "Chci dále podotknout, že s každým hráčem povedu osobní pohovor a nevylučuji případné změny v hráčském kádru. S jejich přístupem a nasazením v některých zápasech jsem velice nespokojen," upozornil Straka, který po skončení minulé sezony ukončil aktivní kariéru.

Straka vkládá naděje do Čiháka

Třiapadesátiletý Razým působil u seniorského extraligového týmu od roku 2008: nejprve čtyři sezony jako asistent, od roku 2012 byl hlavním koučem. Předtím pracoval i u mládeže. Martin Straka věří, že pod vedením trojice Čihák, Michal Straka, Špaček nastane zlepšení výsledků A-týmu. Hodně si prý slibuje zejména od Čiháka. "V jeho osobě vidím velký potenciál i obrovské nasazení, které by mohlo být impulzem ke zlepšení," podotkl generální manažer na adresu teprve třiatřicetiletého kouče.

Jako logický krok bere změnu na střídačce i Špaček. "V Plzni to nešlape tak, jak by mělo a všichni jsme z toho zklamaní," řekl Špaček, který zároveň působí jako asistent u reprezentace.

"Myslím ale, že se to dalo trochu čekat. Odešlo pár klíčových hráčů a nenahradili jsme je tak, jak jsme si představovali. Vsadili jsme trochu na mládí," poukázal bývalý úspěšný obránce na fakt, že na západě Čech po minulé sezoně vedle Martina Straky skončili i Tomáš Vlasák, Jiří Hanzlík, Tomáš Frolo, Tomáš Slovák nebo Daniel Seman. "Teď se musíme odrazit od dna a začít hrabat dohromady," podotkl Špaček.

V nadcházejících dnech podle něj nastanou i změny v kádru. "Věřím, že ještě nějaké posily přijdou. Velké změny ale dělat nemůžeme, mančaft se nemůže vyměnit celý. Kluci ví, za čím mohou jít. Poslední dvě třetiny v Boleslavi nám ukázaly, že umí bojovat," dodal Špaček.

Plzeň je třetím klubem, který v této extraligové sezoně vyměnil trenéra. Na začátku října skončil na střídačce Liberce Pavel Hynek, na jehož místo nastoupil Rostislav Čada. V pondělí nahradil ve Vítkovicích Ladislav Svozil předčasně končícího Petera Oremuse. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články