Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň bude proti Zlínu hájit vyšší pozici pro předkolo play-off

Praha - Důležité souboje o výhodnější pozice pro play-off nabídne 44. extraligové kolo. Zatímco se jedenáctá Mladá Boleslav představí na ledě pátého Litvínova a dvanáctá Olomouc zase na Spartě, přímý souboj o devátou příčku na hraně předkola play-off čeká Zlín a Plzeň. Západočeši budou před soupeřem hájit jednobodový náskok. Přímý přenos utkání Plzeň - Zlín sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17 hodin.

Utkání Plzeň - Zlín
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Zlín chce po zápase s Boleslaví bodovat také proti Plzni

Plzeň poctivě střádá body, indiáni vyšli naprázdno pouze jedinkrát z posledních 11 utkání. Do důležitého zápasu dvou týmů na hraně desítky proti Zlínu půjdou posíleni o sparťanského forvarda Procházku. "Musíme se i nadále soustředit na sebe a snažit se těch bodů nasbírat co možná nejvíce," řekl útočník Jakub Lev.

Berani mají za devátou Plzní jen o bod méně a drží naděje na předkolo. "Po posledním cenném zisku dvou bodů s Boleslaví nás čeká další nesmírně důležitý duel, v němž potřebujeme bodovat. Pokud zopakujeme naše poslední výkony, můžeme opět uspět. Plzeň má výborného brankáře Machovského, dobře hrají v defenzivě. Těží z týmového pojetí hry," řekl kouč Robert Svoboda. Počítat stále nemůže s Horákem a Kubišem, ale uzdravil se Blaťák.

Kometa se potřebuje proti Vítkovicím probrat

Vítkovice dál hrají jako na houpačce: po třech venkovních porážkách teď vyloupily Spartu i Hradec, navíc bez inkasované branky. Brankář Bartošák tak proti Kometě, s níž v sezoně vychytal tři výhry, půjde na led se 129 minut trvající neprůstřelností.

"Favoritem zápasu je Kometa, to je bez debat. Možná teď sice prošli nějakým slabším obdobím, ale mají nové hráče, jejich motivace je vzhledem k jejich současnému umístění ještě větší. Pokud jde o herní aspekty, musíme podat znovu výkon na hranici svých možností," řekl vítkovický trenér Jakub Petr, který postrádá marody Hudečka a Koloucha.

Kometa se pokusí ve Vítkovicích ukončit dvě nelichotivé série. Ve vzájemných duelech v tomto ročníku s Vítkovicemi třikrát prohrála a získala pouze dva body. V posledních devíti zápasech Brňané sedmkrát prohráli, spadli na šesté místo a začíná je strašit hrozba předkola play-off.

"Věřím, že už bilanci otočíme. Vítkovice hrají velmi dobře v obraně, těžko se překonává i jiným soupeřům. Musíme najít klíč k tomu, jak jim vstřelit góly. Což se nám obecně v posledních zápasech nedaří," uvedl trenér Komety Kamil Pokorný. Kometa se představí už i s oběma nejčerstvějšími posilami obráncem Krejčíkem a útočníkem Brabencem, do sestavy se vrací i uzdravený Kováčik. Na marodce zůstávají obránce Bartejs a útočníci Martin Erat, Vincour a Zaťovič.

Hradec Králové touží přerušit sérii proher, v derby s Pardubicemi se mu daří

Předposlední Pardubice touží po alespoň malé radosti v jinak nepovedené sezoně - vyhrát východočeské derby. Hradci Králové dosud nesebraly v sezoně ani bod. Pomoci k tomu mají čerstvé posily bek Chaloupka a útočník Špirko, který přišel výměnou s Třincem za Redenbacha, ale i nedělní výhrou na ledě vedoucího Liberce posílené sebevědomí.

"Děláme všechno pro to, abychom zvrátili současnou bilanci a Hradec doma porazili. Máme velikou šanci; nejsou v ideálním rozpoložení, měli jsme delší čas na odpočinek. Derby je ale nevyzpytatelné. Trénoval jsem dříve Spartu, když hrála derby se Slavií, znám souboje Vítkovic s Třincem, i v Bělorusku jsem zažil podobná utkání. Takové zápasy jsou specifické, nikdy není předem známý jejich vítěz. Každý hráč se vybičuje k maximálnímu výkonu, všichni se moc těšíme," prohlásil pardubický trenér Miloš Holaň.

Hradec Králové je na tom sice v tabulce výrazně lépe, ale poté, co tři zápasy nebodoval, přeskočila ho na třetí příčku Sparta. A k jistotě první šestky má Mountfield ještě daleko. "Potřebujeme se vydat, doopravdy teď urvat body, už je to vážné. Už se to v tabulce trhá a my musíme šestku urvat," uvedl útočník Jaroslav Bednář.

Východočeské derby přirovnal co do prestiže a významu k finále ligy. "Musí být pro každého hráče stejně důležité jako pro fanouška. Není nic víc. Je to obrovská show a je potřeba, aby si to hlavně každý uvědomoval," zdůraznil Bednář, druhý nejproduktivnější hráč soutěže.

Sparťané stoupají tabulkou, proti Olomouci opět vzdají hold

Sparta po kanonádě s Třincem uspěla i v Hradci Králové. "Toho vítězství si velmi ceníme. Musíme ale pokračovat v tvrdé práci a předvést maximální výkon i proti Olomouci," zdůraznil asistent trenéra Zdeněk Moták. "Čeká nás houževnatý soupeř, proti němuž je každý zápas velmi těžký. Vzdáváme hold, bude plná hala a my chceme tři body," dodal Moták s připomínkou projektu Sparta vzdává hold na podporu složek Integrovaného záchranného systému. U startu nových posil Buchteleho se Smejkalem je zatím otazník.

Zatímco v předchozích letech extraligový hokejový klub vyzdvihoval statečné skutky hrdinů, tentokrát doprovází akci slogan Legendy legendám. V pátek tak před utkáním zavítá na plochu O2 areny při slavnostním ceremoniálu i bývalý pilot RAF Emil Boček.

Tradiční klub propojil legendy ze sparťanské historie s velikány svých oborů. Miroslav Kuneš tak měl díky Zdeňku Nytrovi možnost poznat, co skýtá práce profesionálního hasiče, Lubomír Pěnička se setkal s bývalým ředitelem pražské záchranné služby Františkem Ždichyncem, Jan "Gusta" Havel vytvořil dvojici s generálporučíkem Jiřím Kolářem, zástupcem policie, a Pavel Richter vyzpovídal v Leteckém muzeu Kbely právě třiadevadesátiletého brigádního generála Bočka.

Olomouc na poslední chvíli sháněla posily a kádr doplnila o kanadského útočníka Sundhera a Kotalu, který má vyřízen střídavý start z Havířova. "Potřebovali jsme kádr trošičku rozšířit, protože kvůli zraněním nám pár hráčů nehraje. Věříme, že to bude impulz. Potřebujeme dělat body," řekl kouč Zdeněk Venera. Ten má na marodce tři zkušené útočníky Juraje Mikúše, Strapáče a Skladaného plus dlouhodobě zraněné Skrbka a Řípu. Hanáci z posledních sedmi utkání pětkrát zvítězili.

Třinec chce proti karlovarské Energii odčinit prohru na Spartě

Karlovy Vary si z posledních dvou zápasů připsaly čtyři body. "Jsme hladoví po bodech. Kluci si dokázali, že umí vyhrávat, a chtějí v tom pokračovat. Nemohu už být spokojený s výsledky 1:2 nebo 2:3. Proher o gól máme v sezoně hodně. Těmito výsledky jsme doslova přesyceni. Třinec bude chtít jistě odčinit prohru na Spartě, my zase chceme odčinit, jak jsme byli první zápas v Třinci velice uctiví a v tom dalším hodně zakřiknutí," uvedl kouč Jan Tlačil.

Do sestavy se vracejí Mullane a Vojtěch Tomeček. Třinec se po direktu 3:12 na Spartě chce rehabilitovat v očích fanoušků. Na led Energie navíc jede vyzbrojen dvěma čerstvými posilami Netíkem a Redenbachem.

"Zápas na Spartě byl pro mě velkým zklamáním. Nikdy jsem nic takového nezažil a to mužstvo mě zklamalo," řekl kouč Vladimír Kýhos v naději, že na západě Čech se nic podobného opakovat nebude. Postrádat bude dlouhodobě zraněného Martina Růžičku, Draveckého a otazník visí nad nemocným Petružálkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Netík už se zabydluje v Třinci

Boleslav potřebuje bodovat v Litvínově, Chomutov zase v Liberci

Litvínov čeká souboj s Mladou Boleslaví. Domácí útočník Viktor Hübl nastoupí k 1000. zápasu v extralize. Zatímco Středočeši usilují o desítku, na niž jim schází bod, domácí by si rádi co nejdříve vybojovali jistotu setrvání mezi první šestkou.

"Tabulka se teď trochu rozřízla. Ta šestka už je hodně hezké umístění v sezoně. Její udržení je teď pro nás prioritou. Mladoboleslavští jsou dobří bruslaři, hrají stylem nastřelit puk a jít po soupeři. Musíme se na to připravit," uvedl obránce Tomáš Pavelka.

V Liberci, jenž vévodí pořadí soutěže s devítibodovým náskokem, se představí Chomutov. Oba celky půjdou do zápasu s dvěma prohrami z uplynulých zápasů. Bílí Tygři porazili Piráty pod Ještědem sedmkrát za sebou a přenechali jim v těchto zápasech jediný bod.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články