Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Plzeň bude hledat nové trenéry, Čihák s Hanzlíkem končí

Po rychlém konci v předkole play-off extraligy nastaly první změny. Plzeň neprodlouží smlouvy s dosavadní trenérskou dvojicí Ladislav Čihák a Jiří Hanzlík. Jde o první známé posezonní kroky po vyřazení s dvanáctou Olomoucí po sérii 0:3 na zápasy, ačkoli Západočeši skončili po základní části na pátém místě.

Ladislav Čihák uprostřed plzeňské lavičky
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Oběma trenérům děkuji za odvedenou práci u našeho A-týmu. Zanechali za sebou velký kus práce, podíleli se na zisku tří bronzových medailí a do dospělého hokeje zapracovali řadu mladých kluků. S (generálním manažerem a jednatelem klubu) Martinem Strakou jsme už ale cítili, že nadešel čas na změnu," uvedl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Plzeň skončila v uplynulé sezoně v základní části pátá o dva body za čtvrtým Libercem a přišla o přímý postup do čtvrtfinále. Boj o postup mezi nejlepší osmičku pak s Olomoucí nezvládla.

Devětatřicetiletý Čihák vedl jako hlavní kouč Plzeň třetí sezonu. V ročníku 2018/2019 ji dovedl po třetím místu v dlouhodobé části k bronzu po semifinálové porážce s nakonec mistrovským Třincem 3:4 na zápasy. V minulé sezoně skončili "indiáni" pátí, play-off bylo zrušeno kvůli pandemii koronaviru.

Jako asistent působil Čihák na lavičce Plzně už od začátku listopadu 2014, kdy se po odvolání kouče Milana Razýma posunul do této role od dorostu po bok Michala Straky a zůstal v ní i po jeho konci v polovině října 2016. Tehdy tým převzali Martin Straka a Tomáš Vlasák. V další sezoně už mužstvo vedl sám majitel klubu Martin Straka.

Sedmačtyřicetiletý bývalý dlouholetý obránce Plzně, Liberce a Karlových Varů Hanzlík se zařadil do trenérského týmu po odchodu Strakova bratra Michala. Jako hráč Hanzlík získal v extralize tituly v roce 2009 s Karlovými Vary a o čtyři roky později s Plzní.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články