Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pletka dvěma góly zařídil výhru Plzně v Liberci 2:1

Liberec – Hokejisté Liberce prohráli v dohrávce 10. kola extraligy při domácí premiéře nového trenéra Rostislava Čady s Plzní 1:2 a nástupce Pavla Hynka si po úvodních dvou výhrách připsal druhou porážku za sebou. Vítězství Indiánů zařídil dvěma góly v přesilovkách Václav Pletka, za Bílé Tygry jen snížil v 56. minutě Tomáš Urban.

Václav Pletka se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Čada nemohl nadále počítat s obránci Škoulou, Dernerem a Gřegořkem a útočníky Krenželokem, Jassem či Vlachem. Hned v úvodní minutě se ocitl v šanci hostující Kubalík, ale zamířil jen do Lašáka. Na druhé straně v šesté minutě připravil Vampola možnost pro Bakoše, který byl sám před Mensatorem, ale zvolil místo zakončení přihrávku do horší pozice.

Pak z mezikruží minul Lašákovu branku osamocený Hollweg, ale následně v desáté minutě se při Voráčkově trestu už skóre změnilo. Nejdříve v oslabení po přečíslení s Bulíkem nepřekonal plzeňského gólmana Vampola a vzápětí se radovali hosté. Mozík uvolnil Pletku, který byl před Lašákem nepokrytý a po kličce do bekhendu zamířil do prázdné branky.

Domácí přečkali další dvě oslabení po Výtiskově faulu a Vampolově trestu za nafilmovaný pád a ve 24. minutě při plném počtu hráčů na ledě byli blízko gólu opět Indiáni, ale Indrák nedokázal zakončit do odkryté části branky. Při první liberecké početní výhodě prověřil Mensatora Vampola.

Po sérii vyloučení fauloval ve 32. minutě při hře čtyř proti čtyřem v šanci Voráček Pletku, který však nařízené trestné střílení neproměnil. Lašák puk po bekhendové kličce mezi betony v posledních chvíli vykopl. Pletka si ale za tři a půl minuty spravil chuť, když se při trestu Valského prosadil z dorážky po Kadlecově střele.

Liberec se marně snažil smazat ztrátu. Nepomohly mu ani přesilovky při vyloučeních Dvořáka, Lva a Mozíka. Obléhání Mensatorovy branky ke snížení nevedlo. Lašáka naopak ohrozil už v plném počtu Kubalík. Potom neprotlačil kotouč Bakoš. V 56. minutě se už domácí zaradovali, když po Voráčkově ráně dorazil úspěšně Urban. Velkou šanci na vyrovnání spálil Bartek.

Bílí Tygři Liberec - Škoda Plzeň 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 56. T. Urban (Voráček, Radivojevič) - 10. Pletka (Mozík, J. Sýkora), 36. Pletka (Kadlec, Kratěna). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:6, navíc Ulrych (Liberec) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4099.

Liberec: Lašák - Vitásek, Kajínek, Šimek, Výtisk, Ulrych, Voráček - Bakoš, Vampola, Bulík - Bartek, Filippi, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Kica - A. Dlouhý, T. Urban, Víšek. Trenéři: Čada, M. Černý a Láska.

Plzeň: Mensator - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Boháč, Kubka, Pulpán - J. Sýkora, Kratěna, Pletka - Balej, Lev, Kubalík - Indrák, Simon, Schleiss - M. Dvořák, T. Sýkora, Hollweg. Trenéři: Razým, Michal Straka a J. Špaček.

Rostislav Čada (Liberec): "Měli jsme horší začátek než soupeř. Nedostatky a chyby v obraně jsme nahrazovali zvýšenou bojovností. Bohužel jsme měli v prvních dvou třetinách šest vyloučených, soupeř dokázal přesilovky využít a vstřelil dva góly. Jak se později ukázalo, tak to rozhodlo o výsledku. Musím náš tým pochválit za bojovnost, velké úsilí o zvrat a velmi pozitivní pokus získat body v domácím prostředí. Mrzí mě, že se nám nepodařilo získat aspoň jeden bod."

Milan Razým (Plzeň): "Chtěl bych náš tým pochválit, protože jsme dneska odvedli výborný kolektivní výkon od gólmana počínaje po posledního útočníka. Byla vidět v zápase obětavost, využili jsme přesilové hry a tak nějak bychom si naši hru představovali. Samozřejmě Liberec se snažil celý zápas a pak se mu podařilo dát kontaktní branku, takže komplikace v závěru přišla, ale jsme rádi, že jsme vítězství uhájili."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články