Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Piráti vyzráli na Olomouc a přerušili Hanákům vítěznou šňůru

Hokejisté Chomutova porazili Olomouc 5:3 a ukončili sérii čtyř porážek. Hanáci naopak přišli o sérii sedmi výher. Piráti se tak v tabulce přiblížili dvanáctým Karlovým Varům, na které ztrácí tři body. Olomouc se ve čtvrtfinále play-off utká s Plzní. Tři body za dva góly a nahrávku si v dresu Severočechů připsal útočník Vladimír Růžička mladší, dvakrát skóroval i bek Ronald Knot, Jan Stránský přispěl třemi nahrávkami.

Právě syn chomutovského kouče převzal před úvodním buly památeční dres za 600 odehraných utkání v extralize, čehož dosáhl minulé kolo v Třinci. Olomoučtí v oslabené sestavě zahrozili jako první, ale Laše vychytal gólman Peters. Na druhé straně odpověděl Klhůfek, ale Konrád se nenechal zahanbit.

Domácí pak přečkali bez úhony první oslabení, ale při Škůrkově pokusu měli notnou dávku štěstí. Růžička po návratu z trestné lavice zaměstnal Konráda. Ve chvíli, kdy se úvodní třetina zlomila do své druhé poloviny, dostal na okamžik prostor před Petersem Káňa a otevřel skóre. V 15. minutě mohl vyrovnat Vantuch, jenže nezakončil přesně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Olomouc

Druhá část byla klíčová pro vývoj celého zápasu. Ve 23. minutě vyrovnal Jank. Dokonat obrat mohl Kovář, jenže Konrád hosty podržel. Severočechy pak zachránila branková konstrukce a pak přišly chvíle domácího útočníka Růžičky. V čase 34:45 poslal domácí do vedení a přesně o 100 vteřin později zvýšil už na 3:1. Hanáky vrátil do hry ve svém třetím extraligovém startu teprve devatenáctiletý útočník Matiaško.

Stav 3:2 vydržel až do druhé poloviny třetího dějství, kdy se dvakrát krátce po sobě přihlásil o slovo Knot a využil početní výhody Pirátů. Na jejich výhře už pak nemohl nic změnit ani Holcův gól z 57. minuty.

52. kolo hokejové extraligy:

Piráti Chomutov - HC Olomouc 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 23. Jank (Flemming, J. Stránský), 35. V. Růžička ml. (Klhůfek, Blaha), 37. V. Růžička ml. (Klhůfek, L. Kovář), 52. Knot (V. Růžička ml., J. Stránský), 56. Knot (Sklenář, J. Stránský) - 11. J. Káňa (Kolouch, Mráz), 38. Matiaško (Hlaváč), 57. Holec (Skladaný). Rozhodčí: Horák, Obadal - J. Ondráček, Ganger. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 3142.

Sestavy:

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, L. Kovář, Blaha, Dietz - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - Duda, Raška I, J. Sklenář - Klhůfek, Chlouba, Chrpa - J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Olomouc: Konrád - L. Rutar, Vyrůbalík, Dujsík, Švrček, Škůrek, Hlaváč, A. Rutar - Mráz, Kolouch, J. Káňa - V. Tomeček, Strapáč, Burian - Holec, Skladaný, Laš - Podlaha, Handl, Matiaško. Trenéři: Tomajko a Moták.

Ohlasy trenérů:

Jan Šťastný (Chomutov): "V první třetině nám chyběly drive a energie, proto jsme ji prohráli. O přestávce jsme se snažili hráče nabudit, což si myslím, že bylo vidět. Jeden z klíčů k zápasu bylo přeřazení Pavla Klhůfka k Vláďovi Růžičkovi, kterému připravil dva rozdílové góly. Také jsme si pomohli dvěma využitými přesilovkami, což byl druhý klíčový okamžik utkání. Právě tyhle dva góly mužstvo uklidnily a zápas jsme dohráli, jak jsme si představovali. Jsme rádi, že jsme stáhli bodové manko na Vary. A teď se budeme připravovat na nejdůležitější část sezony."

Jan Tomajko (Olomouc): "Viděli jsme vyrovnané utkání, ve kterém jsme se dostali do vedení, ale Chomutov nám ve druhé třetině odskočil. Snížili jsme, jenže v oslabení jsme neproměnili dvě obrovské šance a ještě tu samou přesilovku domácí využili ve čtvrtý gól. Můžu Chomutovu jen pogratulovat k vítězství, my jsme bohužel nebyli produktivní."

Čtvrtfinále play-off:

Pondělí 18. března - 1. zápasy:

17:30 HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

Úterý 19. března - 2. zápasy:

17:30 HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

Pátek 22. března - 3. zápasy:

18:00 HC Olomouc - HC Škoda Plzeň

Sobota 23. března - 4. zápasy:

17:00 HC Olomouc - HC Škoda Plzeň

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články