Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Pilař prvním gólem v sezoně pomohl k výhře nad Olomoucí a vyhlíží nedělní derby v Pardubicích

Prvním gólem v sezoně a navíc i asistencí pomohl útočník Radek Pilař k vítězství Hradce Králové nad Olomoucí 5:1. Východočeši protáhli své vítězné tažení už na šest utkání a pětadvacetiletý rodák z Jičína doufá, že bude pokračovat v posledním vystoupení před reprezentační pauzou v neděli v derby na ledě Pardubic.

Radek Pilař se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Pilař se trefil v čase 38:59 ve vlastním oslabení, hned po 12 sekundách zareagoval na snížení Jana Káni v přesilové hře pěti proti třem a upravil na 4:1.

"Konečně to tam spadlo," oddechl si Pilař po gólu, na který čekal od 7. března. Od posledního kola základní části minulé sezony sehrál celkem 26 utkání.

"Bylo super, že hned další střídání jsme dali gól a trošku jsme dali najevo, že si dneska body neodvezou. S Koukym (Petrem Koukalem) jsme tam nějak napadali, ke mně se puk odrazil, udělal jsem tři kroky na střed a jenom jsem to poslal na bránu. Propadlo to tam," prohlásil Pilař.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Olomouc

Už na konci první třetiny si připsal asistenci u úvodní trefy, kterou vstřelil Christophe Lalancette. Ukončil tak svůj čtrnáctizápasový bodový půst, dosud měl v sezoně na kontě z 19 zápasů jedinou přihrávku.

Duel s Olomoucí byl podle něj těžší, než by se podle konečného skóre zdálo. "Výsledkově to vypadalo, že je to jasný zápas, ale jsou to velcí chlapi a je to s nimi boj," prohlásil Pilař, který si pochvaluje, jak tým šlape. Hradec z posledních dvanácti zápasů jedenáct vyhrál.

"Je to super, v kabině je to znát, ale v neděli nás čeká další zápas a o to těžší, že to je derby. To fanoušky zajímá a my budeme chtít určitě v neděli pokračovat a zase vyhrát," vyhlížel prestižní souboj na ledě třetích Pardubic. "Oni jsou hned za námi. Bude to určitě dobrý hokej a souboj na nože."

Po neděli se extraliga poprvé zastaví pro turnaj Karjala v Linköpingu a Helsinkách a Pilař věří, že i po pauze rozjetý Hradec nezastaví.

"Je to pro všechny stejné, třeba Třinec má také docela slušnou vlnu. My si odpočineme, dobře potrénujeme a budeme chtít navázat po reprezentační pauze na ty výkony," dodal Pilař.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články