Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Petružálek: V Litvínově si to užívám. Co je lepšího než hrát s Ručinským?

Mladá Boleslav - Reprezentační útočník Jakub Petružálek zatím v Litvínově prožívá snový start angažmá. Severočeši jsou oproti předpokladům na vynikajícím druhém místě a jejich forma je stále poměrně stabilní. A Petružálek, který nyní Mladé Boleslavi vstřelil oba góly žlutočerných, má pro klub jen slova chvály.

Jakub Petružálek v Litvínově
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Petružálek se do mateřského klubu vrátil na konci listopadu z ruského Jekatěrinburgu a v dosavadních šesti zápasech nasbíral deset kanadských bodů za pět branek a stejný počet asistencí. Dva góly dal i v Mladé Boleslavi. "V Litvínově si to užívám. Po čtyřech letech mě opět hokej vyloženě baví. Není to jen o tom, že jdete na stadion a tam to odtrénujete. I když vše děláte na 150 procent. Užívám si to v kabině i na ledě," řekl Petružálek po výhře Litvínova 3:2 po samostatných nájezdech.

Ve městě automobilů Petružálek dvakrát využil skvělých přihrávek nejprve Michala Trávníčka, který jej díky důslednému forčekingu našel volného před brankou, poté mu předložil gólovou nahrávku po rychlém protiútoku Martin Ručinský. "Martin je na tom skvěle bruslařsky a já si jen najíždím do volných prostorů za obránce. Ani jeden o mně nevěděl. A Martin mi to dal do prázdné. Stačilo nastavit hokejku," pochvaloval si souhru se zkušeným útočníkem.

"Co může být lepšího než hrát s někým takovým? Já si pamatuju, když jsem na něj koukal v televizi, když hrál v Naganu a pak získal další tituly," řekl Petružálek. Ručinskému je sice už třiačtyřicet let, pořád ale patří mezi nejlepší hráče extraligy. "Pořád má návyky z NHL. Tvrdé nahrávky, tvrdé střely. Na to jsem se těšil," podotkl.

Osobní bilanci moc neřeší. "Vše přijde s týmovým úspěchem," řekl. V Mladé Boleslavi jej ale mrzela ztráta bodu. "Opět tam bylo moc zbytečných faulů. Opakuje se to pořád dokola. Držení a hákování. Když je uděláme u nás před brankou při šanci, tak nikdo nic neřekne. Ale útočných faulů bychom se měli vyvarovat. V budoucnu nás to může stát vítězství," podotkl Petružálek.

I tak si ale Litvínov upevnil druhé místo, na třetí Spartu už má náskok pěti bodů. "Každý bodový náskok dodá sebevědomí týmu. I každému jednotlivci. Teď si o pauze odpočineme, natrénujeme a věřím, že pak i zlepšíme obranu a naše výkony budou ještě lepší," dodal Petružálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články