Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Petrásek vynuloval střelce Liberce, Litvínov vyhrál doma 2:0

Litvínov - Premiérové čisté konto v nejvyšší soutěži vychytal Michael Petrásek a Litvínov si díky tomu připsal první výhru v nové sezoně. Chemici ve druhém kole porazili Liberec 2:0, který tak nenavázal na páteční vítězství nad Hradcem Králové. Góly vítězů obstarali ve druhé polovině utkání útočníci Peter Jánský a Michal Trávníček.

Michael Petrásek v dresu Litvínova
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Přes pět inkasovaných branek v pátek na plzeňském ledě dostal v domácí brance opět důvěru Petrásek. A splácel ji měrou vrchovatou - jen za první dějství si připsal 17 úspěšných zákroků.

První větší šanci měl sice v podání Jánského Litvínov při své první přesilovce, kdy svou pozornost prokázal Will, ale v končící 10. minutě se poprvé výrazněji usadil v útočném pásmu Liberec.

V krátkém sledu měl dvě obrovské příležitosti Jelínek, Petrásek však v tomto minisouboji zvítězil v obou případech. Ve 14. minutě jeli Trávníček s Hořavou na osamoceného Šmída, ránu Hořavy ale pokryl Will.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Liberec

Trávníček se Šmídem si následně vyměnili názory pěstmi, brzy je při přesilovce Bílých Tygrů napodobili Sörvik a Jelínek. Bezbrankový stav se ale neměnil.

Ve druhé třetině už vášně ochladly a Verva během ní načala svou cestu za prvním bodovým ziskem. Ve 25. minutě sice ještě při Černého možnosti zachránil hosty Will, jenže Mojžíšův technický přestupek proti pravidlům v polovině základní hrací doby přišel hosty draho.

Přesilovkový útok rozehrál na vlastní modré čáře Hübl pasem na rozjetého Jánského a ten nedal strážci liberecké branky šanci. Při svém precizně provedeném forhendovém blafáku byl navíc faulovaný, Jánošíkovo sekání už ale Litvínov nepotrestal. Ve 36. minutě zachránila Willa po Doležalově zakončení tyč.

Vicemistři byli navíc dále nedisciplinovaní a před druhou přestávkou dohrávali pouze ve čtyřech. Domluva od trenéra Pešána však byla patrně málo důrazná, protože Liberečtí hráli v oslabení i nadále zbytečně často.

Pomohli tak Vervě na konci 44. minuty ke zvýšení na 2:0. Nicholls dostal nabito mezi kruhy, ale místo střely zvolil ještě parádní přihrávku na Trávníčka, jemuž stačilo trefit prázdnou branku.

Litvínov ve zbytku zápasu pozorně bránil cenný náskok, ale zároveň hrozil z brejků. Liberec se pokusil o zvrat více než dvouminutovou power play, ale měl při ní spíše štěstí, že neinkasoval potřetí.

HC Litvínov - Bílí Tygři Liberec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Jánský (V. Hübl), 44. Trávníček (Nicholls, M. Hanzl). Rozhodčí: Hodek, M. Petružálek - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 8:14. Využití: 2:0. Diváci: 5465.

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Dietz, Gula, Kubát, K. Pilař, Baránek, L. Doudera - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Nicholls, M. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Plutnar, Šmíd, Jánošík, Derner, Mojžíš - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, Ordoš - J. Stránský, Jašek, Bartovič - Hrabík, Vantuch, D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Radim Rulík (Litvínov): "Bylo to velice bojovné utkání. Soupeř měl hodně šancí, nás podržel gólman. Vše podpořila obětavá hra celého mužstva. Podařilo se nám proměnit dvě přesilové hry, i když jsme je nesehráli úplně ideálně a šlo by je sehrát i lépe. Jsme rádi, že po nepovedeném utkání v Plzni jsme získali tři body a vyhráli. Takový zápas jsme potřebovali."

Filip Pešán (Liberec): "Při našich mítincích jsme se hodně soustředili na to, abychom byli disciplinovaní, ale pak máme 28 minut v menších trestech a dva góly v oslabení, takže výstup z těch mítinků je nula. Utkání jsme si prohráli tím, že jsme neproměňovali své vyložené šance a totální nedisciplínou z naší strany."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články