Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Peters vychytal Litvínov, výhru Pirátů v derby zařídil Duda

Týmový výkon předvedli Piráti na ledě Litvínova a díky bezchybnému brankáři Justinu Petersovi a trefě Radka Dudy zvítězili ve 30. kole těsně 1:0. Chomutovští se tak znovu radovali po dvou porážkách ve vzájemných duelech.

Justin Peters
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Piráti vyhráli venku poprvé od 26. října od výhry v Olomouci 3:2. V následných sedmi duelech mimo svůj led získali jediný bod. "Já si myslím, že je to perfektní. My jsme potřebovali tři body, ať tu soutěž uděláme ještě zajímavou. Pro nás má vítězství nesmírnou cenu. Teď kolem Vánoc se rozhodne, jestli pro nás po Novém roce bude o co hrát, nebo už budeme zbrojit zbraně na baráž," řekl Duda. Piráti ztrácejí na dvanácté Karlovy Vary 12 bodů.

Do první šance se dostal ve čtvrté minutě domácí Kašpar, ale minul. Januse prověřil na druhé straně ránou od modré čáry Jank. Poté se Peters stihl po nečekaném odrazu puku od zadního mantinelu včas vrátit do brankoviště a zlikvidoval zakončení Černého.

V polovině úvodního dějství uvolnil Hübl Válka, který však také ztroskotal na kanadském brankáři. Janus si poradil se Svobodovým pokusem. Po vyloučeních Marjamäkiho a Janka se Piráti ubránili v dlouhém oslabení včetně 22 vteřin ve třech proti pěti. V 19. minutě byl blízko gólu Chomutov, ale po Klhůfkově přihrávce netrefil Knot odkrytou branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Chomutov

Ve druhé části dostal Chomutov poprvé šanci zahrát si přesilovou hru, ale Janus tým držel. V oslabení navíc prověřil Peterse po brejku Lukeš.

Při Klhůfkově vyloučení zase zahrozili oslabení Piráti, ale Sklenář minul. Chomutov stupňoval tlak. Při Baránkově trestu se před odkrytou brankou nedostal k dorážce Marjamäki. Neprosadil se ani Jank. Při Porselandově trestu také domácí odolali.

Po 75 vteřinách třetí třetiny se dočkali Piráti šťastné branky. Janus vyrazil Vantuchovu střelu i Dudovu bekhendovou dorážku, ale puk se od bránícího Válka odrazil do okryté branky.

"Takový gól se stane. Lukáš už nám nastřílel gólů vrchovatě. Bohužel tam měl smůlu před bránou," řekl litvínovský brankář Jaroslav Janus. "Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, hráli jsme s týmem, který je na předposledním místě. Lidi, euforie a všechno. Bohužel jsme nedali gól a bez něj nemůžeme vyhrát. Je potřeba se z toho poučit a čeká nás další zápas ve Varech," doplnil.

V 50. minutě mohl zvýšit z dorážky Svoboda. Vzápětí při hře čtyř proti čtyřem kryl Petružálkovu šanci Peters. Neprostřelil jej ani Kašpar. V závěru při Jankově vyloučení se Piráti také ubránili. V největší šanci tečoval Válek puk mimo. Stav nezměnila ani power play Litvínova.

"Šance jsme měli, ale výborně chytající gólman Peters byl vždy dobře postavený nebo si puk dobře našel. Určitě nemůžeme být spokojení," dodal Janus.

30. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka: 42. Duda. Rozhodčí: Horák, Šír - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 6011 (vyprodáno).

Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, Piché, Baránek, L. Doudera, Suchánek - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Černý, Gerhát, Trávníček - D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - J. Stránský, K. Klíma, J. Sklenář - Duda, Vantuch, Tomica - J. Havel, Klhůfek, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Ohlasy trenérů:

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Jsme zklamaní. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, který dobře brání střední pásmo. Myslím si, že utkání bylo vyrovnané, ale soupeř nás přestřílel a měl větší tlak do brány. Z toho pramenil i ten gól, který jsme si dali. Během utkání se nám naskytla přesilovka pět na tři, kterou jsme nebyli schopní využít. Nedařily se nám ani další přesilové hry. Nepředvedli jsme zase až tak dobrý výkon, nehráli jsme kompaktně a neměli jsme tlak do brány."

Jan Šťastný (Chomutov): "Odehráli jsme parádní partii. Troufám si říci, že si mužstvo šlo od začátku do konce za svým, což bylo derby zvládnout. Opravdu vynikající výkon celého týmu podpořený vynikajícím gólmanem vedl k tomu, že si odvážíme velice důležité tři body. Z naší strany míří obrovská pochvala pro hráče do kabiny."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články