Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pět gólů hned v první třetině. Hradec Králové si pochutnal na Chabarovsku

Hokejisté Hradce Králové na úvod Memoriálu Zbyňka Kusého rozdrtili Chabarovsk 7:0. Po dvou gólech vstřelili Matej Paulovič a Matěj Chalupa. V dresu účastníka KHL Chabarovsku se objevila kompletní pětice českých krajánků – brankář Marek Langhamer, obránci Michal Jordán, Ondřej Vitásek a útočníci Hynek a Tomáš Zohornové.

Hradec vyměnil před stratem sezony brankáře. Novou jedničkou se stal Marek Mazanec, který se do extraligy vrací po šesti letech. "Vždycky se na české fanoušky těším, protože nezavřou pusu ani na chvíli, a to udrží člověka ve hře," poznamenal s úsměvem Mazanec.

Proti Chabarovsku nicméně dostal přednost exchomutovský Štěpán Lukeš a hned v úvodu musel čelit šanci Hynka Zohorny. Pak se ovšem strhla gólová smršť na druhé straně.

Langhamer inkasoval do 10. minuty třikrát, když jej překonali v přesilové hře Adam Kubík a potom i Paulovič a Rudolf Červený. Následně jej nahradil Jevgenij Kiseljov a inkasoval při další přesilovce Mountfieldu po zakončení Pauloviče. V 18. minutě upravil už na 5:0 kapitán Radek Smoleňák.

Langhamer se vrátil od druhé třetiny do branky a ještě dvakrát inkasoval. Mezi 27. a 28. minutou se během 59 sekund prosadil ve vlastním oslabení Chalupa.

"Jakákoli výhra na ledě je povzbuzení. Utvrzujeme se v tom, že práci děláme dobře," uvedl kapitán domácích Radek Smoleňák.

Karlovy Vary podlehly v přípravě prvoligovému nováčkovi Sokolovu 3:6, hattrickem o tom rozhodl Lubomír Kovařík.

Výsledky přípravných hokejových zápasů

HC Energie Karlovy Vary - HC Baník Sokolov 3:6 (1:1, 2:3, 0:2)

Branky: 14. Kohout, 26. Hlava, 38. Koblasa - 17., 27. a 50. Kovařík, 23. Stříbrný, 23. Bečvář, 41. Vracovský.

Mountfield Hradec Králové - Amur Chabarovsk 7:0 (5:0, 2:0, 0:0)

Branky: 9. a 13. Paulovič, 27. a 28. M. Chalupa, 3. Kubík, 10. Červený, 18. Smoleňák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články