Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pešán: Až ve třetí třetině se Sparta začala bát. Rozhodčí má mít jiný metr

Praha - Filip Pešán měl při porážce Liberce na Spartě velice těžkou úlohu. Jeho mužstvo pár vteřin před koncem druhé třetiny mohlo jít do šaten za stavu 0:1. Jenže rozhodčí na videu uznali gól Sparty, který padl dvě minuty před posledním přerušením. Čas se tak vracel a Pražané do konce třetiny nasázeli ještě další dvě branky. Důležitým faktorem v prohře Liberce ale podle Pešána byl i metr rozhodčího, který ovlivnil obraz hry a nevyhovoval stylu Bílých Tygrů.

Podle trenéra Liberce byla tříbranková smršť během 101 hracích vteřin zlomový bod celého zápasu. "Končit třetinu 1:0 a 4:0 je obrovský rozdíl. Tam se zápas totálně zlomil," hodnotil pro ČT sport Pešán.

"Už to, že nám rozhodčí správně uznal branku osmnáct vteřin před koncem třetiny, byla rána. Ještě se navíc posouval čas a dostali jsme dvě další branky. To je samozřejmě věc, která je nejen nestandardní, ale zalomcuje i s psychikou hráčů," přemítal Pešán.

Za zásadní faktor, který přispěl k prohře Bílých Tygrů, každopádně Pešán považoval nedisciplinovanost svého týmu. "Věděli jsme, že disciplína bude alfa a omega této série. Dnes se to potvrdilo," prohlásil Pešán.

"Když to tak vezmu, o disciplíně se bavíme od začátku sezony, protože s tím se trošku potýkáme. Dneska to byl klasický obrázek nedisciplinovaného mužstva, které prohrálo finálový zápas, takže disciplína, disciplína a disciplína," opakoval Pešán.

Stěžoval si ale i na metr rozhodčích, kteří nenechali hru plynout. "Samozřejmě se chceme vymezovat trestům, jako jsou osobní nedisciplína a podobně. Troufnu si na druhou stranu tvrdit, že spousta malých faulů se ve finále play-off pískat nesmí," myslí si trenér Liberce.

Styl rozhodování podle Pešána výrazně ovlivnil i obraz zápasu, který nehrál do karet Liberci. "Dnešní zápas byl strašně rozkouskovaný, neměl tempo a až třetí třetina byla obrázek toho, co my chceme hrát. A tam jsem hrozně rád, že se Sparta začala bát," nastínil Pešán i možnosti Liberce pro další zápas.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články