Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pech po vítězném gólu: Pöpperle byl rozdílový hráč celé série

Plzeň - Velkou radost, úlevu a euforii zařídil sparťanským hokejistům vítěznou střelou v prodloužení šestého semifinále Lukáš Pech. Sparta, přestože patří každoročně k favoritům soutěže, čekala na finále dlouhých devět let. Nepřicházelo ani pod trenérem Josefem Jandačem, jenž povede od příští sezony národní tým. I díky Pechovi má kouč příležitost rozloučit se titulem. V cestě stojí už "jen" Liberec. 

Slavící sparťané
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

"Byla to samozřejmě obrovská euforie z toho, že jsme to dotáhli do finále. Já nejsem v play-off tak zkušený borec. Ve Varech jsme hráli v play-off jen dvakrát a pak jsem ho víc zažil, až když jsem přišel do Sparty," řekl Pech.

Svou trefu, která byla jeho pátým gólem v letošním play-off, řadí ale až za branku, kterou v roce 2009 pomohl Karlovým Varům k premiérovému titulu. "Ale k nejdůležitějším bude tenhle patřit docela určitě. Já si však cením každého gólu, který pomůže mužstvu k vítězství," prohlásil dvaatřicetiletý centr.

Před začátkem prodloužení byli Pražané psychicky nalomeni, neboť Plzni se podařilo při hře bez brankáře vyrovnat 56 vteřin před koncem normální hrací doby. "V šatně by byl slyšet spadlý špendlík. Doopravdy tam nebyla dobrá nálada, ale trenér nám k tomu něco řekl, abychom zapomněli na to, co bylo. Nechtěli jsme si připouštět, že jsme dostali gól v poslední minutě, ale soustředili jsme se na to, abychom to urvali v prodloužení," řekl Pech.

Domácí Indiáni načali prodloužení lépe, ale poté už patřilo Spartě. "Myslím, že jsme měli víc sil. Plzeň tahala za kratší konec a my jsme měli několik přečíslení a alespoň jednu šanci jsme proměnili," uvedl technický útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 6. semifinále Plzeň - Sparta

Podle něj se nejvíc pod postup podepsal gólman Tomáš Pöpperle. "To byl rozdílový hráč celé série. Chytal fantasticky. Machovský na druhé straně sice taky chytal výborně, ale 'Pepís' nás podržel v těch těžkých chvílích a patří mu velké poděkování," prohlásil Pech.

O titul se Sparta utká se suverénem základní části Libercem, jemuž jako jediná alespoň trochu stačila. V dlouhodobé fázi ho třikrát porazila. Severočeši navíc cestou do finále vyhráli všechny zápasy a teoreticky by měli mít více sil než Sparta.

"To se teprve uvidí. Budou to dvě nejlepší mužstva ve finále. Liberec prokráčel sezonu jako nůž máslem, ale určitě to play-off pro ně nebylo úplně jednoduché. Každá série je jiná, může dopadnout na obě strany. Doufám, že budeme hrát dobře. Hokej se hraje pro vítězství, ne aby byl člověk druhý," uvedl Pech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články