Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Patera po vítězství nad Plzní: Krizi jsme ještě neukončili

Kladno – Až proti mistrovské Plzni se podařilo Kladnu přerušit sérii pěti porážek. Rytíři porazili Škodovku 2:1 po samostatných nájezdech, podle kapitána Středočechů ale krize zdaleka zažehnána není. Kladno je v tabulce jedenácté a od předposledního místa ho dělí jen bod. "Krize přijde na každý tým, u nás už byla ale strašně dlouho, " řekl Patera.

"Jsme rádi, že jsme to takhle ubojovali, protože po pěti špatných zápasech nemůžeme hrát na krásu. Věděli jsme, že moc gólů nedáme. Za dva body jsme rádi," prohlásil Patera. Olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa si dobře uvědomuje, že Rytíři ještě nemají vyhráno. "Určitě jsme krizi ještě neukončili. Získali jsme dva body ze šesti zápasů. Musíme dál sedět na zadku, makat jako dnes a uvidíme, co z toho bude," podotkl Patera. Kladno získalo tři body naposledy 18. října, kdy vyhrálo na ledě posledního Chomutova.

Proti mistrovské Plzni se domácí soustředili hlavně na pozornou obranu. "Plzeň má super útok, proto jsme se soustředili na to, abychom co nejméně gólů dostali. A to se nám povedlo," oddechl si Patera. Kladno se nakonec vyrovnalo i s tím, že inkasovalo jako první. V 15. minutě se prosadil po zaváhání domácích plzeňský obránce Dominik Boháč. "Stala se tam chyba po buly a gól padnul. Vyříkali jsme si to, ale i nadále jsme se hecovali a říkali si, že nejsme horší," přiznal Patera, který nakonec sám vyrovnal.

Do ideální pozice mu přihrál Petr Tenkrát, který ve 37. minutě obkroužil branku a našel u druhé tyčky připraveného Pateru, který překonal Lukáše Mensatora. "Oba jsme byli u mantinelu, Tenky vyjel první a já jsem tak nějak tušil, že to zamete kolem brány. A povedlo se to," pochvaloval si Patera, který je s 18 body nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy po zápase Kladno - Plzeň

Patera měl v minulých zápasech řadu velkých šancí, ale v koncovce se mu nedařilo. Tentokrát se ale trefil. "V mých letech je mi jedno, jestli dám gól já nebo někdo jiný. Hlavní je, že máme alespoň dva body. Máme jich málo a jsme dole (v tabulce). Potřebujeme se dostat výše," podotkl dvaačtyřicetiletý centr.

Středočeši se díky dvoubodovému zisku posunuli na 11. místo, od předposledního Litvínova je ale dělí jen bod. "Každý kouká na tabulku a všech čtrnáct týmů chce hrát play-off. My taky," podotkl extraligový šampion z roku 1999 v dresu Vsetína. Další zápas čeká Kladno v úterý na ledě Třince, který teď dvakrát za sebou prohrál. "Třinec doma porazil Spartu a pak dvakrát prohrál. Nebude to jednoduché. My musíme hrát jako dneska a uvidíme, co z toho bude," dodal Patera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články