Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pátá prohra v řadě, Chomutov dál tápe. Plzeňskou kanonádu řídil čtyřgólový Němec

Krize Chomutova se prohlubuje. Svěřenci Vladimíra Růžičky padli od začátku sezony popáté v řadě a po vysoké porážce 2:9 s Plzní tak dál čekají na první body jako jediní z celé extraligy. Debakl Pirátů řídil z pohledu Západočechů Vojtěch Němec, který zaznamenal čtyři branky, dvakrát se trefil Petr Straka. Chomutov zůstává poslední s hrozivým skóre 8:23.

Radující se hokejisté Plzně v utkání proti Chomutovu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Vstup do utkání přitom vyšel Pirátům. Skóre už po 29 vteřinách otevřel útočník Vladimír Růžička mladší, ale radost domácích netrvala dlouho. V čase 1:46 vyrovnal Němec.

Krátce před polovinou úvodní třetiny měli Piráti výhodu přesilové hry, ale místo opětovného vedení inkasovali. Straka ve vlastním oslabení projel až před Stezku a trefil bližší roh chomutovské branky. Ve 12. minutě zvýšil v přesilové hře při Vantuchově trestu opět Němec, který mohl už o tři minuty později dovršit hattrick, ale domácím pomohla tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov – Plzeň

První polovina druhé části byla protkána přesilovkami, které se ani jednomu týmu nevedly. Mezi 34. a 37. minutou Plzeň zvýšila už na 5:1. Nejprve Kratěna zakončil střelou do Stezkova podpaží přečíslení tři na dva a poté Indrák trefil zpoza brány Stezku do masky, od které se puk odrazil za brankovou čáru.

V závěrečném dějství se po 45 vteřinách prosadil podruhé Straka, což už nevydržel Stezka a v chomutovské brance přepustil místo Dvořákovi. Krátce poté Chomutovští po závaru nevyužili přesilovku. Stejnou výhodu na druhé straně trestal Němec, jenž využil Dvořákovu chybu a dokonal hattrick. V 53. minutě přidal i svůj čtvrtý gól.

V 54. minutě se do domácí branky vrátil Stezka, jenž ještě jednou inkasoval. Ve vlastním oslabení jej překonal Kracík. Dvacet vteřin před koncem zkorigoval na konečných 2:9 obránce Jank.

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 2:9 (1:3, 0:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 1. V. Růžička ml. (Sklenář), 60. Jank (Skokan, Koblasa) - 2. V. Němec (Kracík, Pulpán), 9. P. Straka, 12. V. Němec (Kaňák), 34. Kratěna (Stach), 37. Indrák (Gulaš), 41. P. Straka (J. Kindl, Kodýtek), 47. V. Němec (Kracík, Gulaš), 53. V. Němec (Jones, Stach), 56. Kracík (L. Kaňák, V. Němec). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:7, navíc Tomica (Chomutov) 10 min. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 3406.

Chomutov: Stezka (41. - 54. Tadeáš Dvořák) - Valach, Jank, Knot, Štich, Trefný, Dietz, Blaha - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Vantuch, Huml, Tomica - J. Havel, Klhůfek, Koblasa - J. Stránský, Šťovíček, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Plzeň: D. Frodl - J. Kindl, Čerešňák, Allen, Kaňák, Pulpán, Vráblík, Jones - Gulaš, Nedorost, Indrák - Kantner, Kratěna, Stach - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Ohlasy trenérů:

Jan Šťastný (Chomutov): "S výjimkou prvního střídání, kdy jsme dali branku, jsme podali katastrofální výkon. Bylo tam strašně moc individuálních chyb. Pokud nezměníme myšlení hráčů a nebudeme hrát to, co si říkáme, neporazíme nikoho. Byla to doslova katastrofa."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Vstoupili jsme do utkání špatně, dostali jsme gól v prvním střídání a celkově jsme neměli dobrý začátek. Hráčům chyběl pohyb a lepší reakce, ale naštěstí jsme se rychle vrátili gólově do zápasu. Ještě za hratelného stavu pro Chomutov jsme měli mraky oslabení, která jsme ale přečkali, a góly na 4:1 a 5:1 jsme výsledkově odskočili. Třetí třetina už dopadla, jak dopadla."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články