Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Pardubický Kaut srazil Třinec hattrickem, Dynamo nadále drží pozici pro čtvrtfinále

Dynamo pokračuje v povedeném závěru základní části a nadále může pomýšlet na přímý postup do čtvrtfinále. Pardubice zvítězily na ledě Třince 6:2, když se hattrickem blýskl útočník Kaut, který přidal navrch i asistenci a celkově si tak připsal čtyři body. Východočeši nadále drží šestou příčku, Třinec zůstává třetí.

Hokejisté Pardubic
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Šimon Hrubec převzal před utkáním cenu pro nejužitečnějšího hráče uplynulého ročníku Ligy mistrů, ale v duelu s Pardubicemi kapituloval hned z první střely soupeře. Gólman Ocelářů neměl nárok, hosté sehráli celou akci dokonale.

Mojžíš našel žabičkou z obranného pásma rozjetého Marosze, který naznačil střelu, natáhl na sebe pozornost a přihrál do druhé vlny Hrabalovi. Extřinecký obránce těžil ze své rychlosti a pohodlně skóroval do poloprázdné branky.

Třinecký Cienciala v následujícím střídání zahodil dvě gólové šance a po chybě Hrabala zvolil Růžička v brejku dva na jednoho střelu, ale trefil hruď Kacetla. Hosté trestali. Kováře obral o puk Kaut a z pravého kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Na střídačce Pardubic mohlo být ještě veseleji, ale osamocený Poulíček nepřehodil beton Hrubce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Pardubice

"V první třetině jsme měli nějakou optickou převahu a stříleli, ale hraje se na skóre," uvedl třinecký útočník Tomáš Marcinko. Oceláři si v zápase mohli zajistit třetí místo, takhle mají před posledním kolem náskok bodu před Vítkovicemi. "Nejvíc mrzí ten výsledek a hra v druhé a třetí třetině. Dneska jsme si nezasloužili vyhrát. Nehráli jsme dobře celých šedesát minut. Bylo tam velmi málo pozitiv a hodně negativ," dodal.

Prostřední třetina nezačala náporem domácích, i když měli výhodu dvou přesilových her, a z tribun se ozýval i pískot. Hosté byli nadále nebezpeční. Agilního Kauta, který se protlačil až před branku soupeře, ale vychytal Hrubec a střelu Machaly zastavila tyč.

Domácí trefou Ciencialy snížili, jenže vzápětí inkasovali potřetí. Ščotkovo nahození od modré čáry se odrazilo překvapivě od zadního mantinelu před branku a Tomášek šancí nepohrdl.

Hrubce vystřídal po třetím gólu Hamerlík, který v poslední minutě druhé třetiny ještě kryl sólový únik Kauta. Stejný hráč v úvodu třetí třetiny trefil v dalším nájezdu z bekhendové kličky tyč, ale v dalším střídání se už tvrdou ranou z pravého kruhu prosadil.

Oceláři se sice tlačili dopředu, hosté však vyráželi do smrtících brejků. V dalším Kaut nesobecky přihrál Poulíčkovi, který přidal pátý gól. Hrdina utkání nakonec zkompletoval i hattrick, když v 58. minutě vymetl pavučinu Hamerlíkovy branky.

"Přišlo mi, že Třinec hrozně propadal a že jsme často jezdili do přečíslení. Odehráli jsme super zápas dopředu i dozadu a zaslouženě vyhráli," řekl Kaut. Pardubice tak i ve čtvrtém vzájemném utkání s Třincem bodovaly. "Myslím si, že se nám proti týmům nahoře hraje lépe. Nevím, čím to je, ale osobně to tak cítím," dodal.

Třinecký Marcinko už jenom kosmeticky upravil skóre. "Měli jsme být razantnější v útoku a tím pádem by oni neměli tolik šancí z protiútoků, které měli. Ty góly, které nám dali, neměly padnout. Některé navíc vypadaly až příliš jednoduše, což by se nám nemělo stávat. V dalším zápase to už bude lepší," podotkl Marcinko.

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 2:6 (0:2, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 31. Cienciala (Marcinko), 60. Marcinko (Dravecký) - 6. Hrabal (Marosz, Mojžíš), 12. M. Kaut, 34. Tomášek (Ščotka), 49. M. Kaut (Poulíček, Perret), 55. Poulíček (M. Kaut), 58. M. Kaut (Perret). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 1:5, navíc Marcinko (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 4421.

Třinec: Hrubec (34. Hamerlík) - M. Doudera, D. Musil, Roth, Linhart, Jank, L. Kovář - Martin Růžička, Roman Vlach, Rákos - Cienciala, Marcinko, Dravecký - J. Petružálek, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Ščotka, Wishart, Hrabal, Mojžíš - T. Svoboda, Marosz, Rolinek - M. Beran, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, Machala. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Hlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "Rozhodla první třetina. Byli jsme v ní lepší, ale neproměnili jsme šance, které jsme měli, a prohráli jsme ji 0:2. Pardubičtí se potom zatáhli a dobře bránili ve středním pásmu. Přehustili ho, jednoduše vyhazovali kotouče ven ze své třetiny. Byli také efektivní v brejcích. Kluci chtěli moc hrát dopředu, a když jsme otevřeli hru, měli jsme díry v obraně. Ujeli nám z toho a dávali góly."

Miloš Holaň (Pardubice): "Přijeli jsme k hodně ofenzivně laděnému mužstvu s respektem a pokorou, ale se zdravým sebevědomím. Začátek zápasu nám vůbec nevyšel, jako bychom ještě zůstali v autobuse. Paradoxně jsme třetinu vyhráli 2:0, ale Třinec měl několik vyložených šancí, při kterých nás podržel Ondra Kacetl. Od druhé třetiny jsme upravili pár detailů v systému a neslo to ovoce. Hráči podali neskutečně obětavý a týmový výkon až do konce. I tak ale musím vyzdvihnout jednu trojku a tou je naše třetí pětka. Zvláště Martin Kaut, to byl vyloženě jeho večer. Závěr z hlediska herního systému a obranné hry byl fantastický."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články