Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubické Dynamo opět na prodej. Město klub stabilizovalo, teď ho chce ještě letos prodat

Pardubice – Letos si prošlo nejhorší sezonou za dlouhé roky, pardubické Dynamo ale doufá v lepší zítřky. K tomu by měl přispět připravovaný prodej klubu ze strany města, které celek po letošním nákupu stabilizovalo po letech útlumu.

Hokejisté Pardubic se radují z gólu do sítě Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Taneček David

V lednu se dostal pardubický klub do rukou města od podnikatele Romana Šmidberského – a situace byla tíživá. Dynamo si prošlo mizernou sezonou, kdy bylo na pokraji baráže a dokonce sestupu z nejvyšší domácí hokejové soutěže. Nakonec ale Pardubice boj o záchranu zvládly a nyní se chtějí konsolidovat – už poněkolikáté za poslední roky.

Cesta ke vzestupu je jasná. Město sice klub stabilizovalo, když odkoupilo většinový podíl a spolu s dluhy vynaložilo na záchranu Dynama celkem téměř 25 milionů korun. Posun směrem vzhůru z veřejných prostředků je ale dále nereálný, a město proto hledá nového vlastníka.

"Musíme udělat uzávěrku, protože ani ta ekonomika není úplně růžová. Musíme stabilizovat klub a jakmile přijde zajímavá nabídka, jsem o ní ochoten se okamžitě bavit," nastiňuje další plán primátor Pardubic Martin Charvát (ANO). "Město nemůže být správcem tohoto typu společnosti. Hokejové kluby po celé republice jsou privátní a často je vedou bývalí hokejisté," prohlásil také Charvát pro Pardubický deník.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubické Dynamo je opět na prodej

Opoziční zastupitelé jsou ale toho názoru, že město Pardubice do obchodu vůbec nemělo vstupovat, nákup akcií je podle nich pro město nevýhodný. "Město by mělo vytvářet podmínky pro sport, ne sportovní kluby vlastnit," říká pardubický zastupitel za ODS Petr Klimpl.

Do té doby, než ale k prodeji klubu dojde, bude nejspíš potřeba snížit výdaje, a tak vedení klubu řeší, jaké změny v kádru učinit. Klub by měli opustit někteří hráči, mluví se o odchodu Lukáše Nahodila do brněnské Komety. 

Klub chce také vyjednat snížení nájemného za užívání hokejové arény. "Pokud bude vůle, tam by se dalo klubu trošku ulevit," uvítal by nápad generální manažer Pardubic Dušan Salfický.

Naposledy klub vlastnil podnikatel Roman Šmidberský. Od posledního titulu v roce 2012 ale začal klub upadat, letos se na poslední chvíli zachránil v nejvyšší soutěži.

Zdroj
ČT24, denik.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články