Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Pardubicím pomůže v úvodu sezony Kaut

Pardubice hlásí výraznou posilu. Východočechům pomůže díky pozdějšímu startu nového ročníku NHL útočník Martin Kaut z Colorada. Nastoupí už v odvetě pohárového finále proti Třinci. Dvacetiletý odchovanec Žďáru nad Sázavu se vrací do Dynama po dvou letech.

"Jsme potěšení, že se nám podařilo získat souhlas Colorada, aby za nás Martin nastoupil v začátku extraligy. Za sebe mohu říct, že jednání nebyla vůbec jednoduchá, svědčí to o tom, jak si Martina v Coloradu cení. Jsem moc rád, že se vše povedlo a věřím, že Martin bude na startu extraligového ročníku hrát klíčovou roli v našem týmu a pomůže nám k úspěšnému startu," řekl člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Kaut v minulém ročníku v NHL debutoval. Za Avalanche, kteří si jej vybrali v 1. kole na 16. pozici, sehrál devět utkání a připsal si tři body za dvě branky a jednu asistenci. Převážnou část ročníku strávil na farmě v AHL v celku Colorado Eagles a v 34 duelech nasbíral 18 bodů za pět gólů a 13 asistencí.

V AHL strávil i první ročník v Severní Americe. V 63 utkáních základní části zaznamenal 26 bodů za 12 branek a 14 asistencí. Ve čtyřech duelech play off-skóroval dvakrát.

V extralize stihl za Pardubice před odchodem do zámoří odehrát 74 utkání a nasbíral 23 bodů za 12 tref a 11 přihrávek. Na kontě má také devět startů za českou reprezentaci s bilancí osmi bodů za gól a sedm přihrávek.

Pro dohrávku sezony NHL se na soupisku Avalanche nevešel a připravoval se s Pardubicemi. Colorado v play-off vypadlo ve 2. kole po porážce s Dallasem 3:4. Dynamo dnes v 15:30 čeká odveta pohárového finále proti Třinci a bude dohánět ztrátu po středeční porážce 0:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články