Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Pardubice zvítězily v Brně a zachránily se mezi extraligovou elitou

Záchranářský duel Dynama na ledě brněnské Komety dopadl v 52. kole pro Východočechy dobře a díky hubené výhře 2:0 si zajistili extraligovou příslušnost i pro příští ročník. Vítězství vystřelil už v první třetině Patrik Poulíček, pojistku přidal v závěru kapitán Tomáš Rolinek a brankář Pavel Kantor vychytal nulu.

Hokejisté Pardubic se radují v utkání proti Kometě
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Spadl nám obrovský kámen ze srdce. Byl to poslední zápas, ale pro nás bylo jakoby posledních už předchozích patnáct zápasů. Hráči do toho dali enormní úsilí a vyšlo to," uvedl trenér hostů Milan Razým. "Je to víc než titul," prohlásil Tomáš Rolinek.

"Bude to nejexponovanější série čtvrtfinále," tuší velký náboj asistent trenéra Brna Kamil Pokorný, který si ale uvědomuje, že Kometa musí hrát lépe než dnes. "Byl to tristní výkon," zhodnotil stručně svůj tým. "Nezvládáme duely proti týmům, co hrají o život. Musíme přepnout na play-off," doufá ve zlepšení kapitán domácích Martin Zaťovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno – Pardubice

Pardubice potřebovaly k jistotě záchrany minimálně bod a na cestě k němu od prvních minut spoléhaly na zabezpečenou obranu, dobře bránily střední pásmo a domácí hráče k ničemu vážnému nepustily. Výjimkou byla pěkná kombinace druhé pětky, na jejímž konci byl obránce Svozil, který ale zblízka Kantora nepřekonal.

Signálem k hostující ofenzivě byla prudká střela Tybora, s níž si Čiliak poradil, stejně jako s pokusem Rolinka a dorážkou Pauloviče. Hosté se za svoji aktivitu dočkali gólové odměny v 18. minutě, kdy pohlednou spolupráci druhého útoku zakončil Poulíček.

Na taktiku neprůchodné obrany středního pásma a rychlé brejky spoléhal sestupem ohrožený tým i v dalším průběhu zápasu. Na ofenzivně malátnou Kometu to stačilo. Ve 34. minutě byl blízko druhému pardubickému gólu Tybor, ale trefil jen horní tyč Čiliakovy branky. Na druhé straně se do ojedinělé příležitosti dostal Mueller, ale pověst kanonýra nepotvrdil.

Stejný obrázek nabídlo i poslední dějství. Pardubice stále skvěle bránily a Kometu do ničeho vážnějšího nepustily. I jediná přesilová hra se odehrála prakticky bez brněnské střely. Domácí sice v závěrečných minutách vyvinuli tlak na branku hostí, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Naopak při power-play potvrdil výhru Dynama Rolinek.

52. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 0:2 (0:1,0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Poulíček (Mandát, Svačina). 60. Rolinek. Rozhodčí: Kika, Veselý - Gebauer, Rampír. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 7232.

Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši, D. Krenželok - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Střondala, Plekanec, Červený - Vincour, Rákos, Š. Stránský - Horký, Kusko, Jenyš. Trenér: Zábranský.

Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, Kolář, Zacharčuk, Holland, T. Voráček - Tybor, R. Kousal, Vondrka - Svačina, Poulíček, Mandát - Látal, Harju, Kusý - Paulovič, Rolinek, Machala. Trenér: Razým.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články