Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pardubice venku drží bodovou sérii, tentokrát přehrály Energii

Už sedmou výhru na cizím ledě v řadě zaznamenali hokejisté Pardubic. V utkání 20. kola Východočeši vyhráli 3:1 v Karlových Varech a v této sezoně venku vždy bodovali, tedy jedenáckrát. Lídrovi tabulky pomohl dvěma asistencemi Lukáš Radil. Dvanáctým vítězstvím v řadě vyrovnalo Dynamo klubový rekord z roku 2010. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Dynamo Pardubice

"Bylo to těžké utkání. Karlovarští hrají výborně jeden na jednoho v obranném pásmu a bylo fakt těžké se proti nim prosadit. Naštěstí jsme využili nějaké přesilovky, skvěle nám zachytal gólman, takže je super, že jsme (sérii) udrželi a pokračujeme dále," řekl Radil.

V první třetině se diváci v KV areně branky nedočkali. Do výraznějších šanci se dostali pouze hostující Radil a domácí Redlich, který prudkou ranou do ramene ohrozil Frodla v brance Pardubic.

Pětadvacet sekund před koncem úvodní části byl vyloučen domácí Koblasa a Pardubice přesilovou hru na jejím samotném konci využili. Habala překonal Tomáš Zohorna, který dotlačil za brankovou čáru puk ztlumený Dlapou v předbrankovém prostoru.

Povzbuzený lídr soutěže se více dostával do útočného pásma a domácí hasili jejich výpady jen za cenu nedovolených zákroků. Při další přesilovce sice hosté branku nevstřelili, ale prosadili se sekundu po návratu Pulpána na led. Po další Radilově přihrávce se tvrdou střelou mezi betony karlovarského gólmana prosadil Říčka.

"Ze začátku sezony jsme s přesilovkami trošku bojovali, ale teď doufám, že se to zvedá. Nechci to ale zakřiknout," řekl Radil.

Poté, co v závěrečné části nevyužily Pardubice další z přesilových her, se dostali ke slovu i domácí. Po faulu Frodla, který svým vyjetím podrazil ujíždějícího Bernada, hráči Energie v přesilovce snížili na 1:2. Jedenáctý gól v sezoně si připsal Koblasa.

Karlovarští povzbuzeni kontaktní brankou podnikali až do konce základní hrací doby nebezpečné výpady, když zejména druhá formace byla blízko vyrovnání. Už v 57. minutě se Karlovy Vary odhodlaly k power-play, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Naopak v čase 59:36 pojistil výhru hostů Košťálek.

"Byl to náročný zápas, protože jsme hráli s prvním týmem tabulky a ta kvalita tam samozřejmě byla vidět. Na druhou stranu si myslím, že jsme zápas odehráli celkem slušně. Klidně jsme to v závěru mohli zlomit i na remízu," litoval po utkání Petr Koblasa.

22. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 46. Koblasa (O. Beránek, Černoch) - 22. T. Zohorna (R. Kousal, Radil), 31. Říčka (Radil, Čerešňák), 60. Košťálek. Rozhodčí: Horák, Kika - Brejcha, Malý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 2805.

Sestavy:

Karlovy Vary: Habal - Plutnar, Huttula, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán - Chalupa, Gríger, Rachůnek - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Kohout, Jiskra, Redlich - Kružík, Osmík, A. Rulík. Trenér: Bruk.

Pardubice: Frodl - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Matys, Cienciala, Říčka – Koffer, Poulíček, Paulovič - Urban, Rákos, Rouha. Trenér: R. Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články