Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Pardubice v závěru srovnaly s Brnem a v nájezdech si připsaly rekordní výhru

Dynamo vylepšilo 13. výhrou v řadě klubový rekord. A to pardubičtí hokejisté ve 23. kole extraligy prohrávali 1:3, jenže v posledních dvou minutách se prosadil Robert Říčka a druhou trefu v utkání zapsal Adam Musil. Brňané si pak utkání nechali protéct v nájezdech, konečný výsledek 4:3. Vítězný gól v nájezdech si připsal Tomáš Zohorna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice – Kometa Brno

Ve vyrovnané první třetině se prosadili pouze hosté. V 11. minutě poslal Horký puk do jízdy Flekovi, jenž ujel protihráčům a zblízka překonal brankáře Frodla. Hokejisté Dynama mohli odpovědět, ale ani Adam Musil, jenž se vrátil do pardubické sestavy, ještě recept na Čiliaka nenašel.

Pardubičtí se dočkali až ve druhé třetině. Nejprve musel být pozorný Frodl při šanci Šalého, pak už po střele Vály na druhé straně dorážel zblízka Adam Musil. Jenže nerozhodný stav vydržel pouze necelé dvě minuty. Sérii dorážek před Frodlem ukončil Horký, jenž dostal puk do pardubické branky. Vzápětí mohl srovnat Vála, ale jeho střelu zastavila tyčka.

Po chybné přihrávce na straně Pardubic se potom puk přes Horkého a Holíka dostal k Flekovi, jenž se ve střelecké pozici nemýlil a dnes podruhé překonal Frodla. Ještě ve druhém dějství došlo na první přesilovku Pardubic i Brna, ale stav 1:3 se před druhou přestávkou nezměnil.

Ve třetí třetině si Pardubičtí vytvořili několik závarů, ale Čiliak nebezpečné střely pochytal. Poslední čtyři minuty hrál domácí tým bez brankáře a gólu naděje se dočkal v čase 58:59, kdy se trefil Říčka. Dynamo pokračovalo s šesti hráči a 23 sekund před koncem základní doby vyrovnalo zásluhou Adama Musila.

V prodloužení mohli rozhodnout pardubický Zohorna nebo brněnský Flek, který jel sám na Frodla. Hra se dál přelévala z jedné strany na druhou, vyprodaná aréna sledovala skvělou koncovku, o vítězi však nakonec rozhodly až nájezdy. V nich domácí proměnili čtyři z pěti pokusů (4:2) a získali druhý bod navíc.

23. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:2, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 25. A. Musil (Vála), 59. Říčka (T. Zohorna), 60. A. Musil (Radil, Říčka), rozhodující sam. nájezd T. Zohorna - 11. Flek (Horký), 27. Horký (Holík, Kundrátek), 29. Flek (Holík, Horký). Rozhodčí: Jeřábek, Pilný - Hynek, Zíka. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

Sestavy:

Pardubice: Frodl - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Paulovič, Poulíček, Cienciala - Matýs, A. Musil, Říčka - Koffer, Rákos, Rouha. Trenér: R. Rulík.

Brno: Čiliak (od 4. nájezdu Furch) - Kundrátek, Ščotka, Kučeřík, Hrbas, R. Černý, Gulaši, F. Němec - Horký, Holík, Flek - Koblížek, A. Zbořil, Zaťovič - Vincour, Strömberg, T. Sallinen - Kratochvíl, Süss, Šalé. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články