Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Pardubice už patří na patnáct let Dědkovi: Cíl je play-off a ke stému výročí titul

Hotovo. Pardubický hokejový klub už má nového většinového majitele, poté co byl dokončen převod akcií na společnost podnikatele Petra Dědka. Ten má mít kontrolu nad Dynamem příštích patnáct let. Součástí dohody je navíc i desetiletá opce. Dědkova firma D+D Real je novým generálním partnerem tradičního klubu.

Petr Dědek při utkání Pardubic
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Převod akcií na společnost HokejPce 2020 s.r.o. byl finalizován ve středu dopoledne. Základní jmění HC Dynamo Pardubice navýšila o 12 milionů korun.

"Od začátku jsme byli transparentní, od první nabídky. Hned jsme řekli, kdo za nabídkou stojí a je připraven investovat peníze. Řekli jsme, že po městu požadujeme, aby uklidilo nepořádek, který tady historicky v klubu byl. To se podařilo. A tohle byly klíčové okamžiky, které k dnešnímu dni vedly. Převzít tuto značku je nejen prestiž, ale také zodpovědnost," řekl Dědek na tiskové konferenci v Pardubicích.

"Objevila se různá čísla ohledně podílu města na financování a vstupu nás jako investorů. Nikde se ale neřeklo to hlavní číslo. Tím je rozpočet klubu, který bude 150 milionů korun. Z toho je podíl města 35 milionů. To znamená, že na nás je zajistit zbývajících 115 milionů. Zavázali jsme se, že rozpočet bude vyrovnaný. Už nebude možné, aby klub fungoval na dluh," zdůraznil nový majoritní akcionář Dědek.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor Petra Dědka pro Hokej v 60 minutách

Měl radost z dlouhodobé dohody. "Jakoukoliv další variantu jsme odmítali. Dohadovat se o podmínkách spolupráce za další čtyři roky jsme nechtěli. Chceme dělat hokej; nastartovat tady i euforií mládežnický hokej, abychom si pak také užili, až budou naši odchovanci v áčku a začnou nám vracet, co do nich investujeme. Proto tak dlouhá smlouva," vysvětlil Dědek.

Je přesvědčený, že dneškem začíná nová úspěšná kapitola pardubického hokeje. "Jednoznačně chceme směřovat k tomu, abychom byli do šestého místa. Máme velmi kvalitní tým. Jsem hodně ambiciózní. Od začátku jsem říkal, že pokud do hokeje vstoupím, náš tým a celé představenstvo dostanou jasný úkol: hrát play-off. A samozřejmě se pokusit vybojovat titul ke stému výročí. Ano, takový je náš cíl," nezastíral Dědek.

Významnou roli na této cestě má sehrát obránce Jakub Nakládal, který se vrátil na východ Čech z KHL. Hráč přiznal, že vstup nového vlastníka sehrál důležitou roli při jeho rozhodování.

"Je to jedna z nejdůležitějších věcí. Pokud chcete mít úspěch, potřebujete mít silného šéfa, který jasně řekne, jak to bude. Troufnu si říct, že i proto tady byly ty neúspěšné roky. Teď všichni ví, na čem jsou. A od toho to začíná. I pro mě to byla při tom rozhodování důležitá informace," řekl Nakládal.

"Doplnili jsme klíčového hráče do zadních řad, budeme ještě chtít jednoho dva hráče do útoku, protože ty body tam potřebujeme. Ale nebudeme se nikam hnát. Vyčkáváme a nikam nespěcháme. Vedení klubu monitoruje možné posily," nastínil Dědek.

Teoreticky by mohli útok oživit v nové sezoně alespoň na nějakou dobu mladí odchovanci Filip Zadina a Michael Špaček, kteří působí v zámoří.

"Mohu všechny ujistit, že agenti, kteří sem v posledních letech nevolali, tak sem teď volají. Změnou akcionáře se jim rozsvítily oči, nabídky hráčů máme, ale je to i věc trenérů. Pro nás je i důležité, aby tady byl hráč celou sezonu, dvě. Chceme, aby tady pardubičtí odchovanci zase hráli, na druhou stranu nemůžete rozbít tým proto, aby tady hráč byl dva tři měsíce. Variant je víc. Uvidíme, jak budou reálné," řekl Dědek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články