Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Pardubice urvaly na Spartě bod díky Vondrkovi, v prodloužení rozhodl Pech

Michal Vondrka se hned v premiéře za Pardubice zapsal střelecky do statistik, ale na víc než bod to Dynamu ve 38. kole extraligy nestačilo. Východočeši prohráli se Spartou 1:2 v prodloužení, když na úvodní trefu zareagovali David Tomášek a v nastavení Lukáš Pech. Pardubičtí tak aspoň dorovnali bodově předposlední Litvínov.

David Tomášek ze Sparty dává gól proti Pardubicím
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Už před utkáním jsem říkal, že dobré mužstvo neprohraje třikrát v řadě. A jsem rád, že jsme to potvrdili. Snad jsme tím začali nějakou další sérii," řekl Pech a poukázal na předešlé dvě prohry Pražanů. "I když to z naší strany nebylo ono, tak jsme bojovali, což bylo důležité. V play-off to bude klíčový faktor," doplnil.

Domácí nastoupili bez trojice zraněných či nemocných obránců Piskáčka, Kaliny a Jurčiny, šanci tak dostali hosté z první ligy Jeřábek a Pohl.

V O2 areně se utkaly týmy z opačných pólů tabulky, na hře to ale nebylo vidět. Do první šance se dostal v 5. minutě hostující Mandát a celkově měl v první třetině mnohem více práce brankář Sparty Machovský. Po Zdráhalově střele v přesilové hře mu pomohla tyčka. Naopak Kantor musel řešit prakticky jedinou nebezpečnou šanci, v 8. minutě zastavil Rouskovu šanci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Pardubice

Ve 25. minutě se Dynamo dostalo do vedení, když Svačinovu střelu u tyčky pohotově dorazil Vondrka. "Gól povzbudil jak mě, tak celý mančaft. Vedli jsme 1:0 a škoda, že jsme poté dostali branku," řekl Vondrka.

Na druhé straně mohl bleskově srovnat Pšenička, trefil ale jen tyčku. Stejně jako ve 28. minutě při signalizované přesilové hře hostující Zdráhal. Sparta se při Dvořáčkově trestu ubránila a ve 33. minutě vyrovnal po rychlém protiútoku Tomášek.

Ve třetí třetině mohl vrátit hostům vedení Vondrka, Machovský ale chytal výborně. Zejména díky jeho zákrokům se nerozhodný stav nezměnil ani při Pechově vyloučení. Smolařem dne byl Zdráhal, jenž trefil potřetí jen tyč. Východočeši byli výrazně střelecky aktivnější, rozhodnout zápas se jim ale v normální hrací době nepodařilo.

Domácí pak potvrdili, že se jim v prodloužení daří. Utkání rozhodl Pech. Sparta uspěla ve 12 z 13 nastavení v sezoně. Dynamo i přes prohru s Pražany pošesté za sebou bodovalo.

"Teď máme štěstí na svojí straně a zápasy jsme urvali v prodloužení. Pardubice měly předtím přečíslení, nedaly a my poté ano," uvedl Pech.

38. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Tomášek (Rousek), 62. Pech (Koistinen, Machovský) - 25. Vondrka (Svačina, J. Mikuš). Rozhodčí: Heikinnen (Fin.), R. Svoboda - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:3, navíc R. Kousal (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 9763.

Sparta: Machovský - Košťálek, T. Dvořák, Blain, Koistinen, R. Jeřábek, Pohl - Řepík, Tomášek, Rousek - Říčka, V. Růžička, Kudrna - Smejkal, Pech, Buchtele - Dvořáček, Sukeľ, Pšenička. Trenér: Krupp.

Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, Voráček, J. Kolář, Holland, Ivan - Tybor, R. Kousal, Mandát - Vondrka, Harju, Svačina - Látal, Poulíček, Kusý - Paulovič, Rolinek, Machala. Trenér: Razým.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články