Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Pardubice trápily favorita, ale Liberec utkání zvrátil v nájezdech. Rozhodl Marosz

Dvakrát vedli pardubičtí hokejisté na ledě favorizovaného Liberce, přesto odjíždí pouze s bodem. Ve 22. kole extraligy prohráli svěřenci Radka Bělohlava na severu Čech 2:3 po nájezdech. V rozstřelu se kromě Petra Jelínka prosadil i bývalý hráč Dynama Rostislav Marosz.

Trefa Petra Jelínka v nájezdech proti Pardubicím
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V brance Pardubic se poprvé od svého návratu z Británie objevil Kantor a hned od začátku musel být ve střehu. Se střelami Filippiho a Zachara si ale bez problémů poradil. Vzápětí se v první gólové šanci objevil Ordoš, Kantor byl ale u své tyče včas. Nepřišel si na něj ani zpoza kruhů střílející Hudáček.

"Jsem rád, že jsem šel do branky. Nechytal jsem asi dva měsíce, takže to nebylo jednoduché. Na začátku jsem ale chytil velkou šanci a to mi dodalo sebevědomí. Jsme rádi, že jsme získali alespoň bod. Prohráli jsme s Kladnem a Zlínem, Liberec je podle mě kvalitou výš. Domácí měli více ze hry, ale i tak jsme měli zápas slušně rozehraný. Bod bychom před zápasem určitě brali," uvedl Pavel Kantor.

Pardubičtí se osmělili až v polovině první třetiny a do velké příležitosti se dostal Knotek, sám před Hrachovinou ale neuspěl. Podobně se vedlo na opačné straně také domácímu Šmídovi. Poté si až za libereckou obranu nabruslil Machala, Hrachovina si však s jeho únikem poradil.

Ihned po přestávce nebezpečně tečoval Graborenkovu střelu Jelínek, Kantor byl však pozorný. První přesilovou hru utkání si zahráli Pardubičtí, nesehráli ji však dobře a Hrachovinu vůbec neohrozili. V polovině zápasu mohl poslat Bílé Tygry do vedení Hudáček, Kantor ale proti jeho střele do odkryté branky vytáhnul zákrok večera.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Pardubice

Početní výhodu si zahráli také Severočeši a zasypali Kantora sprškou střel, pardubický brankář ale odolával. Udeřilo tak na opačné straně – do brejku se dostal navrátilec z trestné lavice Beran a střelou k tyči poslal Dynamo do vedení. Odpovědět mohl aktivní Hudáček, jehož střelu ale zastavila pouze tyč.

Třetí část začali domácí náporem a po zásluze byli odměněni vyrovnávacím gólem. Hudáček v přesilovce vypálil z levého kruhu a jeho střelu nešťastně tečoval do vlastní branky blokující Voráček – 1:1. Liberecké vyrovnání nabudilo a blízko druhému gólu byl Lenc, jehož střela se otřela o levou tyč Kantorovy branky.

Tlak domácích přibrzdil Jelínkův faul a Východočeši nabídnutou možnost dokonale využili. Kusý krásně nabil mezi kruhy Machalovi, který střelou pod horní tyč vrátil hostům vedení. Bílí Tygři ale dokázali rovněž v početní výhodě odpovědět: šikovnou tečí Birnerovy střely poslal zápas do prodloužení Lenc.

V nastaveném čase domácí zamkli svého soupeře na dlouho v obranném pásmu, rozhodující branku ale vytěžit nedokázali. O osudu utkání tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se prosadili pouze domácí Jelínek s Maroszem a přisoudili tak bonusový bod na stranu domácích.

"Zápas nás stál hodně sil. Nebylo vůbec jednoduché se prosadit přes urputnou hostující obranu. Nějaké šance jsme si vytvořili, Pardubicím ale skvěle zachytal brankář. Navíc jsme neměli ani potřebné štěstí, bylo tam pár tyček. Je to ale vítězství a jsme za něj moc rádi," pochvaloval si domácí kouč Patrik Augusta.

"Rozhodly to přesilovky a oslabení. Udělali jsme více faulů a byli jsme častěji pod tlakem. Nedokázali jsme slušně rozehraný zápas dotáhnout do vítězného konce. Jeden bod je pro nás málo," mrzelo trenéra poražených Radka Bělohlava.

Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 43. L. Hudáček (Filippi, Šmíd), 58. Lenc (Birner, L. Hudáček), rozhodující sam. nájezd P. Jelínek - 36. M. Beran (J. Zdráhal), 54. Mandát (Kusý, J. Kolář). Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 5120.

Sestavy:

Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Hanousek, Kolmann - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, A. Musil, Rychlovský. Trenéři: Augusta a J. Kudrna.

Pardubice: Kantor - Eklund, Holland, J. Kolář, T. Voráček, J. Mikuš, J. Zdráhal, Ivan - Tybor, R. Kousal, Mandát - Blümel, Harju, Machala - D. Kindl, T. Knotek, Kusý - Matýs, Pochobradský, M. Beran. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články