Pardubice táhl za výhrou ve Zlíně dvougólový Rohlík, znovu se trefil i Camara

Poté, co byl zdravým náhradníkem, hraje Anthony Camara jako vyměněný. Pardubický útočník se střelecky prosadil potřetí v řadě s bilancí čtyř branek a ve 30. kole extraligy pomohl Dynamu k vítězství 4:1 na ledě Zlína. Dvakrát se navíc trefil Ondřej Rohlík včetně jednoho gólu v oslabení, skóre dokonal Jakub Nakládal. Za domácí korigoval jen Pavel Kubiš. 

Úvod zápasu byl velmi opatrný, vesměs ani jeden z brankářů nemusel řešit žádnou vážnější šanci. Hru oživilo až vyloučení v 17. minutě, kdy domácí Veselý dostal čtyřminutový trest za hru vysokou holí. Pardubice trestaly téměř okamžitě, již za 19 vteřin otevřel skóre střelou z kruhu Camara a připsal si desátý gól v sezoně. Berani mohli kontrovat v pokračujícím oslabení, Fryšara ale pálil jen do betonu Kloučka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín – Pardubice

Jinak ale byli Berani bezzubí a Dynamu stačilo pozorně bránit a čekat na své příležitosti. Jedna taková přišla ve 28. minutě, i v oslabení se dostal do úniku Rohlík a zvýšil na 2:0. Další trefu mohl přidat Blümel, jeho ránu při přečíslení ale Kašík vyrazil.

Přesilovky Zlínu dlouhodobě moc nejdou, v dnešním utkání v ní navíc jednou inkasovali. A něco podobné se stalo i v závěru druhé třetiny. Rohlík naskočil z trestné lavice, zmocnil se puku a stanovil rozdíl už tří branek.

Moravané se dostali do hry až ve 42. minutě, když nahrávku z rohu hřiště usměrnil k tyči kapitán Kubiš. Jenomže ani snížení nenakoplo zlínské k nějakému většímu náporu, v 57. minutě navíc čtvrtý gól Pardubice přidal Nakládal a bylo rozhodnuto.

30. kolo hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - HC Dynamo Pardubice 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 42. Kubiš (P. Sedláček, Köhler) - 17. Camara (Cienciala, Říčka), 28. Rohlík (Anděl, J. Mikuš), 38. Rohlík (Paulovič, Anděl), 57. Nakládal (Říčka, Blümel). Rozhodčí: Pešina, Obadal - Lederer, Rampír. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Zlín: Kašík - Gazda, Mamčics, O. Němec, Suhrada, T. Hanousek, M. Novotný, Ferenc - Okál, Honejsek, Mallet - Köhler, P. Sedláček, Kubiš - Michasenok, Hejcman, Zabusovs - Fryšara, R. Veselý, Vopelka. Trenér: Jenáček.

Pardubice: Klouček - Nakládal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, J. Kolář - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, A. Musil, R. Kousal - Hecl, Cienciala, Říčka - Rohlík, Anděl, Pochobradský. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články