Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pardubice smazaly tříbrankové manko, ale Kladno si nakonec odvezlo dva body

Už to vypadalo na velký obrat v důležitém utkání, ale nakonec získaly Pardubice ve 34. kole extraligy jen bod. Kladno vedlo na východě Čech už 3:0, ale domácí si vybojovali prodloužení. V nastavení však rozhodl Brady Austin o výhře kladenských Rytířů 4:3.

Utkání Pardubice – Kladno
zdroj: ČTK autor: Taneček David

První třetinu provázela střelecká převaha Pardubic. Zatímco ale hostující gólman Godla zůstal během ní neprůstřelný, jeho protějšek Kacetl si připsal jen tři úspěšné zákroky a zároveň dvakrát inkasoval.

Do vedení výrazně pomohl Středočechům velkou chybou Eklund, když za vlastní brankou přenechal naslepo puk místo jednomu ze spoluhráčů O'Donnellovi, ten si vybruslil před brankoviště a otevřel skóre. Jen 1,1 sekundy před přestávkou pak Melka "žabkou" napříč útočným pásmem našel při přesilovce Stacha, jenž zacílil dokonale přesně pod horní tyčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Kladno

Hned v úvodu druhé části měl velkou šanci Vlach, Godla se štěstím zasáhl, následně selhali z dobrých pozic i Tybor a Svačina. Mandát pak nedokázal dostat za Godlovými zády puk do prázdné branky, naopak ve 25. minutě Melka v signalizované výhodě chytře zakončil mezi Kacetlovy betony a s domácími to vypadalo bledě.

K rezignaci měli ale hokejisté Dynama daleko. Už ve 28. minutě jim navíc dodal novou porci energie Zdráhal, když v přesilovce snížil. Po polovině základní doby se Melka dostal do sóla, jenže tentokrát měl navrch Kacetl. Vzápětí rozjásal většinu zaplněných tribun Poulíček. Kindlovi nesedla pár sekund před druhou sirénou rána z kruhu do odkryté branky, Godla stačil díky skoku plavmo zasáhnout.

V závěru druhé třetiny dostali Pardubičtí díky Godlově trestu k dispozici půl minuty přesilovky pět na tři, z níž si přenesli většinu do třetího dějství. Dvojnásobnou početní výhodu sice nevyužili, ale pak při hře pět na čtyři Mandát snadno usměrnil kotouč za Godlova záda po krásné Mikušově přihrávce a bylo vyrovnáno.

"Tohle nás trochu zchladilo. Ale na koně jsme soupeře posadili zbytečnými chybami, měli jsme si stav 3:0 v klidu pohlídat. Začali jsme tam zmatkovat, oni se dostali nahoru. Sám dobře vím, že když Pardubice dají gól, ženou vás tady lidi a soupeři se pak hraje těžko," připomněl své předchozí angažmá kladenský útočník Marek Hovorka.

Na konci 49. minuty Mandát zakončoval přečíslení dvou na jednoho s Tyborem, poskakující puk při střele do odkryté branky ale nezasáhl dobře. Ve zbytku základní doby bylo už patrné, že žádný z týmů nechce končit s prázdnýma rukama. I proto dospěl zajímavý duel až do prodloužení.

V něm měl rozhodnutí na holi Strnad, jenže nedal. Rytíři smutnit nemuseli, na začátku 64. minuty rozhodl o jejich vítězství Austin.

"Jestli někdo čeká, že budu chválit kluky za to, že jsme se dokázali vrátit do zápasu, tak už nebudu, protože je to čtvrtý zápas doma, kdy nabídneme soupeři výraznější vedení. O tři góly to bylo s Karlovými Vary, stejně tak s Hradcem, 0:2 s Vítkovicemi, dnes znovu 0:3 s Kladnem. To už je pro mě nepochopitelné," hlásil nazlobeně kouč poražených Milan Razým.

34. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 3:4 v prodl. (0:2, 2:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 28. J. Zdráhal (D. Kindl, Eklund), 33. Poulíček (Kusý), 41. Mandát (J. Mikuš, Tybor) - 14. O'Donnell, 20. Stach (Melka, B. Nash), 25. Melka (Stach), 64. Austin (Zikmund). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Frodl, Špringl. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 9357.

Pardubice: Kacetl - J. Zdráhal, J. Kolář, T. Voráček, Eklund, Ivan, J. Mikuš, od 21. navíc Hrádek - Tybor, Mandát, Svačina - D. Kindl, Harju, O. Machala - Blümel, Poulíček, M. Látal - Jenyš, R. Vlach, Kusý. Trenér: Razým.

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Kehar, A. Lakos, Barinka, Romančík - Redlich, Vampola, J. Strnad - Hovorka, P. Machač, Zikmund - Š. Bláha, Stach, Melka - Hajný, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články