Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pardubice si upevnily vedení v tabulce, bitvu v Mladé Boleslavi rozhodl jediný gól Pauloviče

Pardubice po sedmém vítězství za sebou navýšily náskok na čele tabulky. Jedinou branku utkání v Mladé Boleslavi vstřelil slovenský útočník Matej Paulovič. Brankář Dynama Roman Will udržel první čisté konto v sezoně na místě, kde hokejově vyrostl. Mladá Boleslav naopak neskórovala ve druhém zápase po sobě, přestože na branku hostů vyslali Bruslaři 43 přesných střel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Pardubice

Zápas pátého celku tabulky s prvním začal pozvolným oťukáváním. V úvodní desetiminutovce stála za zmínku v podstatě jen šikovná Ciencialova teč, která ale mířila nad Novotného branku.

V polovině první třetiny přišel tlak domácích, ze kterého rezultovaly dvě výrazné šance. V té první obránce Pláněk minul z mezikruží branku, ve druhé dorážel Švéd Aberg jen do Willova betonu.

Domácí svůj tlak vystupňovali ve třech přesilových hrách, ale na konci všech jejich akcí byl pozorný gólman Pardubic.

Mladoboleslavští byli střelecky aktivnější i v prostřední třetině, ale gólu se dočkali hráči soupeře.

Ve 38. minutě si našel v útočném pásmu Pardubic volný puk Matýs, udělal kličku jednomu z obránců a předložil první gól zápasu do odkryté branky na druhé straně najíždějícímu Paulovičovi.

Domácí ve třetí třetině svého soupeře výrazně přestříleli, střeleckou smůlu, táhnoucí se s týmem už několik zápasů, ale ne a ne prolomit.

Nedařilo se jim ani v přesilovkách, když při jedné z nich vytáhl zákrok večera lapačkou opět Will. Ten odolal i závěrečnému tlaku domácího celku v dlouhé hře bez brankáře.

BK Mladá Boleslav - Dynamo Pardubice 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávka: 38. Paulovič (Matýs). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 3356.

Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Stříteský, R. Jeřábek, Lintuniemi, Štich, Křepelka - Šťastný, J. Stránský, Aberg - P. Kousal, Závora, M. Beránek- Kantner, Kotala, Šmerha - Eberle, Bičevskis, Lunter. Trenér: Čihák.

Pardubice: Will - Koštálek, T. Dvořák, Chabada, D. Musil, Bučko, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Cienciala, Poulíček, Říčka - Matýs, A. Musil, Paulovič - T. Urban, Rákos, Koffer. Trenér: R. Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články