Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pardubice si plácly s prvoligovým Vrchlabím, Salfický si od spolupráce hodně slibuje

Pardubické Dynamo bude mít za partnerský klub nováčka první ligy Vrchlabí. Oba kluby budou úzce spolupracovat při výchově talentovaných hokejistů a hráči širšího A-týmu Dynama dostanou možnost pravidelného zápasového vytížení.

Pardubičtí hráči se radují z branky
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Oba kluby počítají s dlouholetou spoluprací. "Věříme, že postupem času celý proces vykrystalizuje a nastavíme si jasné a trvalé principy. Dohoda s Vrchlabím nám dává obrovské možnosti," uvedl člen představenstva Dynama Pardubice Dušan Salfický.

Ve Vrchlabí bude na pardubické hráče dohlížet Jiří Malinský. Bývalý obránce Pardubic, Třince, Zlína či Plzně, který v minulé sezoně vedl druholigový Dvůr Králové nad Labem, rozšíří realizační tým po boku hlavního kouče Václava Baďoučka.

"Rozhodujícím faktorem byl vstup Petra Dědka do této organizace. Pokud se vše v Pardubicích podaří dotáhnout do konce a Petr Dědek skutečně klub převezme, což je nyní velice pravděpodobné, bude spolupráce našich klubů definitivně potvrzena," prohlásil sportovní manažer Vrchlabí Jiří Jakubec.

Je nám líto, video expirovalo.
Dědek má nakročeno k vlastnictví Pardubic

"Domnívám se, že toto partnerství může být opravdu velice plodné. Propojí se tak dvě tradiční východočeské hokejové bašty, které každá na svojí úrovni patří ke špičkám v divácké návštěvnosti," uvedl Jakubec.

Vrchlabí dosud spolupracovalo s Hradcem Králové, teď se spojí s konkurentem Mountfieldu. "Očekáváme silného extraligového partnera, který bude své mladé perspektivní hráče, případně hráče, pro které nemá dostatečné využití, posílat k nám. Budeme se snažit dělat hokej kvalitně, nechceme být čistokrevným záložním týmem. Naší ambicí je bojovat o play-off a rozvíjet pardubické talenty, které budeme mít k dispozici," dodal Jakubec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články