Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Pardubice se vzepjaly k odporu, ale z Litvínova si nakonec odvezly jen bod

Dynamo prohrávalo ve 29. kole extraligy na ledě Litvínova už 1:3, ale v závěru si dvěma góly Poulíčka a Mandáta vynutilo aspoň prodloužení. Zápas nakonec Pardubičtí do vítězného konce nedotáhli, v nájezdech se dařilo "chemikům" a po výhře 4:3 přidali další dva body do tabulky. Severočeši tak odskočili Pardubicím na rozdíl šesti bodů. 

Litvínovský Viktor Hübl slaví s Jakubem Petružálkem
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Hosté měli v úvodu štěstí po zakončení Petružálka. Ve 13. minutě pykal jako první v utkání Kusý, jenže domácí hned v úvodu početní výhody propadli a Harju jel sám na gólmana Honzíka, ale ten ho vychytal. Stejně dobře si vedl i při Látalově ráně z první. Kantor se naopak vyznamenal proti pokusu Lukeše, neuspěl ani dorážející Trávníček.

Ve druhé třetině už přišly i góly. Když z ní uběhlo 94 sekund, Beran tečoval ránu Juraje Mikuše a poslal Východočechy do vedení. Právě Mikuš se ale provinil proti pravidlům před polovinou základní doby a domácím stačilo na využití přesilovky pouhých sedm sekund: Pavelka oslovil z modré čáry Mahboda, ten ale místo střely krásně našel ještě na druhém kruhu Kašpara a ten trefil odkrytou branku.

Sám Pavelka pak navíc dokonal obrat v čase 39:58, když se prosadil střelou od modré čáry. "Šli jsme tam na buly, vznikla tam skrumáž, já nechtěl nic moc vymýšlet, tak jsem vystřelil a myslím, že i díky jejich teči to tam padlo," popsal Pavelka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Pardubice

Když po 79 sekundách ze třetí části zvýšil Jarůšek už na 3:1, vypadalo to s hosty bledě. V 54. minutě mohl snížit Mikuš, jenže neuspěl. A stejně dopadli hráči Dynama i v následující přesilovce.

Na začátku 57. minuty pak museli sami do čtyř za špatné střídání, jenže domácí selhali v prostoru kolem své branky a Poulíček po Kubátově chybě snížil. Pardubičtí to pak už v plném počtu zkusili s hrou bez brankáře a Mandát vyrovnal.

"Tam při tom gólu Pardubic v oslabení jsme se už asi viděli doma na Vánoce u stromečku, nebo nevím, co se tam stalo... Nás tam bylo v našem pásmu pět a oni tam byli dva," připomněl Pavelka.

"Začali jsme ve třetí třetině zase pořádně střílet. Museli jsme to hodně zvednout, po dvou třetinách jsme měli asi jen dvanáct střel, bylo potřeba to zjednodušit. Moc jsme si s tím hráli v útočném pásmu, hodně jsme hráli po rozích, nestříleli jsme... Myslím, že kdybychom tak hráli od začátku, ten výsledek je asi jiný," řekl hostující útočník Jan Mandát.

Prodloužení nerozhodlo, a došlo tak až na nájezdy. Harju, Hübl a Kindl neuspěli, na Lukešovu trefu odpověděl Mandát, ale domácím vrátil vedení Kašpar. Tybor následně nedal a Hedberg vyšvihl "Forsbergův" blafák, čímž definitivně rozjásal domácí.

"Domácí otočili průběh, za stavu 1:3 jsme byli pořád klidní a věděli, že máme stále hodně času, ale při vyloučení čtyři minuty před koncem jsme už tolik optimismu neměli. Kluci však zabojovali v oslabení, dostali jsme se na kontakt, ten závěr byl parádní. A mohli jsme tam v závěru urvat ještě i tři body, ale bohužel. Za bod jsme rádi, nicméně jsme chtěli víc," zhodnotil duel hostující asistent Michal Mikeska.

"První dvě třetiny jsme odehráli asi tak, jak jsme chtěli. Soupeře jsme do ničeho nepustili, vytvořili jsme si šance, třetí třetinu jsme ale totálně odešli. Poslední tři čtyři minuty je podobný psychický výpadek na takový tým strašný. Můžeme být jen rádi, že jsme jen díky našemu gólmanovi neprohráli celý zápas," řekl asistent domácího kouče Jindřich Kotrla.

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Kašpar (Mahbod, T. Pavelka), 40. T. Pavelka (Petružálek, F. Lukeš), 42. Jarůšek (T. Pavelka), rozhodující sam. nájezd Kašpar - 22. M. Beran (Mikuš, Poulíček), 58. Poulíček, 59. Mandát (J. Mikuš, J. Zdráhal). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6011 (vyprodáno).

Litvínov: Honzík - Jánošík, Ščotka, Kudla, T. Pavelka, Říha, Kubát - Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Kašpar, J. Mikúš, Hedberg - Jurčík, Helt, Trávníček. Trenér: Kýhos.

Pardubice: Kantor - Voráček, Kolář, Nedbal, Eklund, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, Mandát, Kusý - D. Kindl, R. Vlach, Harju - Látal, Poulíček, Beran - M. Machač, Matys, Voženílek. Trenér: Razým.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články