Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice se výhrou nad Vítkovicemi přiblížily záchraně, Litvínov zdolal Karlovy Vary

Pardubice - Hokejisté Pardubic zvítězili ve 4. kole skupiny o umístění na 11. až 14. místě nad Vítkovicemi 2:0 a v tabulce odskočili Litvínovu, který dnes porazil Karlovy Vary, znovu na rozdíl čtyř bodů. Bodový náskok Pardubic se litvínovští hokejisté pokusí zmenšit v neděli, kdy Východočechy přivítají na domácím ledě. 

Pardubice do zápasu nastoupily i s uzdraveným kapitánem Rolinkem, který od 33. kola absentoval. První šanci zápasu sice měli Ostravané, když Hovorka trefil horní tyč, ale do vedení šlo už v páté minutě Dynamo. Nahodil připravil střeleckou pozici pro Štajnocha, jehož střela prolétla až za strážce hostující branky Kantora.

Vítkovice mohly odpovědět v přesilovce, jediné v celém utkání, navíc kuriózně za špatné střídání domácích, ale Olesz ani nadvakrát nedokázal protlačit kotouč za Maxwella. Lépe si v šanci nevedl ani Vandas, který mohl využít toho, že Maxwell na chvíli ztratil přehled, avšak netrefil branku. Na tempu utkání se viditelně projevoval fakt, že Vítkovice už se nemusely nikam hnát.

Náskok Pardubic mohl ve 25. minutě pojistit Orsava, jenže v klíčové chvíli mu před opuštěnou brankou vítkovický obránce zablokoval hůl. Hosté pak na několik minut přebrali režii utkání a Maxwell musel zasahovat při šanci Strapáče a tvrdé střele Pastora. Dynamo si dvoubrankový náskok v klidu pohlídalo až do konce a díky čtvrté výhře za sebou se výrazně přiblížilo jistotě setrvání v extralize.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Karlovy Vary

Litvínovu se podařilo vstřelit branku již po 23 vteřinách hry, ale Kubátova dorážka za Habalova záda přišla až po odpískání, takže branka nebyla uznána. V 12. minutě naremploval Kůs Jánského a pro oba zápas skončil: Kůs dostal trest do konce utkání a Jánský se po dlouhé době zvedl z ledu a s bolestivou grimasou odešel do kabiny. V závěru první části našlápl Svoboda ve středním pásmu, nikým neatakovaný se v klidu dostal až před Petráska a poslal hosty do vedení.

Litvínov vyrovnal ve 24. minutě, když Duda zpoza branky nabil Lukešovi a ten z předbrankového prostoru pohotově zavěsil. V polovině utkání měli hosté ojedinělou šanci, když Gorčík tečoval nahozený kotouč před brankou, ten však skončil těsně vedle. Poté měl Litvínov obrovskou šanci, ale Dvořák odpálil puk na brankové čáře, v přerušené hře pak i sudí u videa potvrdil, že to hostující obránce stihl a branka nemohla být uznána.

Třetí třetina přinesla tlak v podání domácího týmu, ale branku nedokázal vstřelit nikdo z litvínovských hráčů. V největší šanci neuspěl ve 46. minutě Piroš, který se zblízka nedokázal bekhendem prosadit a poté si stejně počínal i Jurčík, který pálil dvakrát z mezikruží, ale Habal byl výborný a utkání tak rozhodlo až prodloužení, které už po 16 vteřinách rozhodl Hanzl.

4. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Steel 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Štajnoch (Nahodil, Orsava), 44. Marcinko (Poulíček, Čáslava). Rozhodčí: Lacina, Hrubý - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 9002.

Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Ščotka, Čáslava, Bokroš, L. Havlík - P. Sýkora (27. Poulíček), Redenbach, Marcinko - Moňa, Nahodil, Orsava - Rapáč, Tomášek, Rolinek - Cetkovský, Kaut, M. Beran. Trenéři: Draisaitl a Potajčuk.

Vítkovice: Kantor - Čerešňák, Kovář, Sloboda, Klok, Pastor, Philipp - Olesz, Illéš, Strapáč - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tomi, Balán, Hovorka - Szturc, Maliník, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:1 v prodloužení (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0) Branky a nahrávky: 24. Lukeš (Duda, F. Pavlík), 61. R. Hanzl (Lukeš) - 19. Jakub Svoboda. Rozhodčí: Fraňo, Horák - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:9, navíc Kůs (K. Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3845.

Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, K. Černý, Frolo - Gerhát, Piroš, Lukeš - Duda, R. Hanzl, M. Hořava - Martynek, Havlíček, Trávníček - Jánský (25. K. Reichel), Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Karlovy Vary: Habal - T. Dvořák, Bičánek, Sičák, M. Rohan, Benák, Baránek - Huna, Haščák, Vrána - Bartek, Skuhravý, Gorčík - Jakub Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, Kůs, Flek. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Hlasy trenérů po utkání Pardubice - Vítkovice  

Peter Draisaitl (Pardubice): "Ať už jsme utkání odehráli jakkoliv, tak nás v tuto chvíli zajímají především body. Našli jsme cestu, i když ne vždy tu snadnou, jak ty zápasy vyhrávat. Samozřejmě nic nekončí, potřebujeme ještě nějaké body uhrát. Nechci, aby to znělo jako nějaké klišé, ale velký dík patří fanouškům. Přes devět tisíc, to je opravdu obdivuhodné. Hráčům ta podpora opravdu pomáhá."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Neodehráli jsme špatné utkání, dobře jsme bruslili, ale chyběla nám koncovka. Měli jsme tam nějaká přečíslení, ale bez gólu se nedá vyhrát. Kdybychom se dokázali prosadit, tak jsme si mohli odvézt nějaké body a mohl bych tým pochválit. Za předvedený výkon jsme si určitě nějaký zisk zasloužili, ale kvůli koncovce vyhráli domácí zaslouženě."

Hlasy trenérů po utkání HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary:

Jiří Šlégr (Litvínov): "Na našem týmu je vidět, o co se hraje. Aktivita byla od začátku, ale paradoxně nás přibrzdila dlouhá přesilová hra, kdy jsme málo stříleli, což není správné. Poté jsme inkasovali, ale v kabině jsme si řekli, že půjdeme více do střel. To se nám povedlo. Bohužel jsme i přes řadu šancí druhou branku nepřidali. Výborně zachytal hostující brankář. Výhra alespoň za dva body je výsledek dobré práce."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Získali jsme po dlouhé době nějaký bod. Bojovali jsme, makali jsme. V obraně bylo spousta zmatků, ale brankář nás podržel. V prodloužení jsme rychle inkasovali, ale pro nás je i ten jeden získaný bod dobrý."


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články