Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice se neprobudily ani pod Králem, Spartě podlehly 2:4

Pardubice - Pardubické Dynamo i přes příchod nových trenérů Richarda Krále s Markem Zadinou padlo na domácím ledě se Spartou 2:4. Pražanům se podařilo po čtyřech prohrách na hřištích soupeřů konečně zvítězit, přičemž zářil hostující kapitán Jaroslav Hlinka. Jeho gól do šatny ve druhé třetině srazil Pardubice, které do té doby vedly 2:1, a ihned po změně stran přidal třetí gól, který rozhodl o vítězství výběru Josefa Jandače.

Utkání Pardubice - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Domácí pod vedením nově dosazených trenérů odstartovali velmi slibně, jenže počáteční aktivitu a elán nedokázali vyjádřit góly. První větší možnost nevyužil Nahodil, pak si oba celky zahrály bez úspěchu přesilovku. V deváté minutě při hře ve čtyřech na obou stranách Cingel vyškolil Svobodu, gólmana Kristana už však tváří v tvář nepokořil.

V 16. minutě se proti pravidlům provinil Tybor, do hry se však vrátil nedobrovolně dříve. Hlinka zakončil rychlou výměnu kotouče skvělou přihrávkou na Buchteleho, jenž do prázdné branky snadno dokázal, jak se mu proti svému bývalému celku daří, a otevřel svůj střelecký účet sezony.

V závěru prvního dějství měli domácí k dispozici 45 vteřin hry v pěti proti třem, z čehož si většinu přenesli do druhé dvacetiminutovky. Neuspěli sice, ale po Cingelově faulu hráli v dvojnásobné početní výhodě záhy znovu více než půl minuty. Pouhé tři sekundy před jejím koncem bylo vyrovnáno. Pöpperle ve snaze vyhodit "namazal" Sýkorovi a ten byl se svou ranou bez přípravy nekompromisní.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Sparta Praha

Pardubice měly od té chvíle čím dál více navrch, Pražané si museli často vypomoci zakázaným uvolněním, a po 32 odehraných minutách sáhl hostující kouč Jandač dokonce k oddechovému času. Přineslo to efekt - jeho svěřenci vydechli a uklidnili se, hra se vyrovnala.

Přesto to byli znovu Východočeši, kdo se zapsal do střelecké listiny. V 39. minutě se parádní ranou zápěstím trefil Starý. Se spoluhráči si však vedení užíval pouhých 83 vteřin, než se z brankoviště za Kristanovými zády prosadil důrazný Hlinka. Právě ostřílený hostující centr také vrátil vedení zpět na stranu Sparty, když mu ideální pozici s velmi snadným zakončením připravili Přibyl s Buchtelem.

Otevřený boj pokračoval, Pardubice mohly bleskově odpovědět, jenže Tybor sám proti Pöpperlemu nedal a o pár minut později z prakticky totožné situace nedosáhl na vyrovnání ani kanonýr Sýkora. Zmar Dynama pak dovršil v začínající 56. minutě Hamilton gólem na 2:4, při dlouhé power play domácích ještě trestuhodně minul z modré čáry Čajkovský.

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. P. Sýkora, 39. Starý (Marcinko, Kolář) - 17. Buchtele (J. Hlinka, Réway), 40. J. Hlinka (J. Mikuš), 42. J. Hlinka (Přibyl, Buchtele), 56. Hamilton (Réway). Rozhodčí: Polák, Šír - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 8667.

Pardubice: Kristan - Ščotka, Čáslava, Štajnoch, M. Šeda, Bokroš, L. Havlík, Nedbal, J. Zdráhal - P. Sýkora, Redenbach, Rolinek - Tybor, Nahodil, J. Svoboda - Poulíček, Marcinko, Starý - A. Havlík, Tomášek, Kolář. Trenéři: R. Král a Zadina.
Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Eminger, Piskáček, Hrbas, J. Mikuš, Polášek - Sabolič, Pech, Kumstát - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Réway, Cingel, Hamilton - A. Kudrna, Černoch, Klimek. Trenéři: Jandač a Moták. 

Richard Král (Pardubice): "Rozhodly naše tři nebo čtyři přesilovky ve druhé třetině, kdy jsme byli ve velkém tlaku, ale nedokázali z toho odskočit. Pak gól na 2:2, který nás docela dostal dolů; těch 15 vteřin před koncem musíme tohle nějak umlátit a nemůže nám hráč dorážet na gól z brankoviště. To je prostě obrovská chyba. A pak nástup do třetí třetiny, kdy jsme se zase zbytečně zbavili kotouče. A velice zkušený mančaft jako je Sparta s hráči jako jsou Hlinka nebo Réway, který tam předvedl nahrávku na čtvrtý gól, si to pohlídá. To jsou ti rozdíloví hráči."
Josef Jandač (Sparta): "Pro nás jsou to určitě cenné tři body. Připravovali jsme se na utkání jen krátce, protože jak máme předehrávky, jde to v rychlém sledu. Soupeř měl čas se připravit a myslím, že jsme vyhráli hlavně díky tomu, že jsme ve druhé třetině odehráli dobře oslabení a soupeř nám tam neodskočil na více branek. Důležitým momentem bylo i to vyrovnání těsně před koncem druhé třetiny, které nás drželo ve hře. Potom jsme to bojovným obranným výkonem uhráli do vítězného konce." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články