Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice se chytly na Spartě. Šňůru čtyř proher pomohl ukončit Machala dvěma góly

Po nadějných výsledcích Sparta zase upadla do letargie. Pražané prohráli už potřetí za sebou, ve 43. kole hokejové extraligy překvapivě nestačili na poslední Pardubice a prohráli jednoznačně 1:4. Po čtyřech nezdarech Dynamo zabralo, pomohl k tomu dvougólový Ondřej Machala. Devátá Sparta má na jedenáctý Zlín náskok už jen čtyři body. Hokejisté Pardubic porazili Spartu na domácím ledě po sedmi duelech a čtyřech letech.

Pardubický brankář Milan Klouček v kontaktu se sparťanským Jiřím Smejkalem
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Po dvacítkách mám sebevědomí úplně jinde. Za pana Holaně jsem se bál hrát s pukem a teď, když puk nemám, tak jsem naštvaný. Chci hrát pořád s kotoučem, snažím se pořád nabízet," řekl Machala, který na přelomu roku startoval na juniorském MS a po návratu se stal jedním z klíčových hráčů Pardubic.

Dynamu se povedl nástup do utkání. Hned při svém prvním střídání Machala přesprintoval Delisleho a zakončil přesně k tyči. Sparta poté domácí tým zatlačila a dvakrát nebezpečně pálil Blain, ale Klouček si s jeho pokusy poradil. Na druhé straně Sedláček vychytal zcela nehlídaného Duška. V závěru první části nepřekonal Kloučka tečující Pech.

Náskok domácích mohl na začátku druhé třetiny zvýšit Kloz, ale v přesilovce minul opuštěnou část branky, a tak naopak udeřilo na druhé straně. Jarůšek se hezky uvolnil od mantinelu a vyrovnávacím gólem navázal na hattrick v posledním utkání proti Plzni. Radost Pražanům vydržela jen 84 vteřin. Po šťastném odrazu puku už Kloz dokázal zblízka doklepnout kotouč do sítě a Dynamo znovu vedlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice – Sparta

Sparta sice dokázala ve 33. minutě opět prostřelit Kloučka, jenže gólu předcházel útočný faul Piskáčka. Oba týmy následně nevyužily přesilovou hru. Větší šanci mělo jen Dynamo v oslabení, ale Hovorka z dobré pozice přestřelil. Když už to vypadalo, že třetina skončí jednogólovým rozdílem, vypálil od modré čáry Eklund a 15 vteřin před sirénou procpal puk přes chumel hráčů do branky.

Ihned po pauze se Pražané nastěhovali do útoku, pomohla jim i přesilovka, ale z velkého tlaku víc než šanci Pecha nevytěžili. Sparta poté přestála početní výhodu soupeře a při přečíslení dvou proti jednomu minul odkrytou klec Jarůšek. Stejnou situaci na druhé straně promarnil Mandát.

Další přesilovku Dynama už rychlou dorážkou proměnil Machala a zvýšil na rozdíl tří branek. Mladý útočník poté pomýšlel i na hattrick, ale při samostatném úniku ho vychytal Sedláček.

Další přesilovku Dynama už rychlou dorážkou proměnil Machala a zvýšil na rozdíl tří branek. Mladý útočník poté pomýšlel i na hattrick, ale při samostatném úniku ho vychytal Sedláček. "Chtěl jsem zakončovat s hokejkou mezi nohama, ale začal jsem přemýšlet a to je nejhorší, co se může stát. Chtěl jsem hattrick, tak jsem to zkusil na jistotu, ale kousek chyběl," řekl Machala. Tříbrankový náskok dal Pardubicím klid a závěr zápasu se už jen dohrával.

43. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Machala (Horký, Cardwell), 29. Kloz, 40. Eklund (Mandát), 51. Machala (Schaus, P. Sýkora) - 28. Jarůšek. Rozhodčí: Pavlovič, Roman Svoboda - Tošenovjan, Lhotský. Vyloučení: 7:10, navíc Sill a Forman (oba Sparta) oba 10 min. Bez využití. Diváci: 7381.

Sestavy:

Pardubice: M. Klouček - Eklund, J. Zdráhal, J. Mikuš, Schaus, Budík, Cardwell - Hovorka, Bubela, Dušek - P. Sýkora, Ihnacak, Marosz - Horký, Mandát, Machala - Poulíček, Kloz, Perret. Trenéři: Lubina a Čáslava.

Sparta: J. Sedláček - Kalina, Blain, Piskáček, Delisle, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Voráček - Roberts Bukarts, Pech, Jarůšek - Forman, Klimek, Kumstát - Rousek, Smejkal, K. Klíma - A. Kudrna, Sill, Buchtele. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Lubina (Pardubice): "Chtěl bych především klukům za výkon poděkovat, první utkání po přestávce bývá složité. Sparta byla ve výhodě díky pondělnímu zápasu, zato my jsme do toho vstoupili po tvrdém tréninku na soustředění. Byl jsem příjemně překvapený, jak jsme zápas odehráli. Měli jsme hluchou čtyřminutovku ve druhé třetině, kdy byla Sparta v tlaku a používala zbraně, o kterých jsme si říkali, přesto jsme se nevyvarovali chyb. Stejně těžký byl začátek třetí třetiny, kdy visel gól ve vzduchu. Závěr sezony jsme začali úspěšně a kluci poznali, že u hokeje může být i radost."

Uwe Krupp (Sparta): "Pardubice hrály od začátku velmi dobře a zaslouženě vyhrály. Soupeřovi hráči byli rychleji u puků a díky tomu se dostávali do šancí, které dokázali proměnit. Pro nás byl dnešní zápas velmi nepříjemný, už začátek nebyl vůbec dobrý. Porážku beru jednoznačně na sebe. Po zápase jsme si to s hráči vyříkali v šatně, chtěli jsme, aby pochopili, že musíme hrát lépe. Myslím si, že ne všichni hráči si uvědomují situaci, v jaké se nacházíme. Pokud budeme hrát na 85 nebo 90 procent, tak budeme jen průměrný tým. A jak jsme viděli dnes, tak nemůžeme vyhrávat zápasy. Další utkání nás čeká v Boleslavi, kde musíme hrát lépe než dnes."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články