Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pardubice rozebraly Litvínov, ve druhé třetině mu nasázely šest branek

Perfektní obrat s puncem debaklu soupeře. Pardubicím se povedla proti Litvínovu v 6. kole extraligy výsledková otočka, když z 0:1 obrátily na vítězných 7:4. O výhře Východočechů rozhodla prostřední část hry, ve které nastříleli šest gólů. Po dvou zásazích si připsali Blümel s Heclem. Dynamo zabralo po dvou porážkách.

Utkání Litvínov – Pardubice
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Beru to jako obrovské zklamání, protože už při tom minulém utkání v Kladně nám spousta věcí chyběla a zdálo se, že tou první třetinou jsme se toho zbavili, ale ta druhá třetina byla z naší strany katastrofální. Ztráceli jsme puky ve středním pásmu, soupeř nás trestal, a čím déle se hrálo, tím to bylo horší a horší. Jsem rád, že jsme alespoň v té třetí třetině zvedli hlavu, ale to už soupeř situaci kontroloval," řekl domácí kouč Vladimír Országh.

"Kloudy dostal první smolný gól a chtěli jsme mu pomáhat, což si myslím, že jsme první dvě třetiny i pomáhali, ale ve třetí jsme se na něj trochu vykašlali a bylo to jen naší nedisciplinovaností. Měli bychom se mu za to jako celý tým omluvit. I když byl výsledek, jaký byl, je vždy třeba hrát i za toho gólmana," zdůraznil Blümel na adresu Kloučka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov – Pardubice

Zpočátku debaklu domácích nic moc nenasvědčovalo. Tým Vervy sice nevyužil dvě přesilovky, když v té první Irvinga vychytal Klouček, ale ve 12. minutě už Litvínovští slavili, a stalo se tak právě po zaváhání strážce hostujícího brankoviště. Klouček chtěl zastavit nahozený puk za brankou, ten se však už před ním odrazil od hrazení k Hüblovi, jenž ho posunul mezi kruhy na Pospíšila, který už měl snadnou úlohu.

Hned na začátku druhého dějství si zahrálo první početní výhodu v utkání i Dynamo a využilo ji k vyrovnání: domácí brankář Godla měl zakrytý výhled, jako by vůbec nezaznamenal výměnu puku mezi hráči na modré čáře, a Košťálkovi tak stačilo jen trefit odkrytou branku. Uplynulo jen 50 sekund a hosté šli zásluhou Poulíčkovy rány z kruhu do vedení. Domácí v tu chvíli úplně vypadli z role a Východočeši toho využili k dalšímu navyšování rozdílu ve skóre.

Ve 25. minutě vyhnal Blümel Godlu na střídačku, ale ani jeho náhradník Zajíček příval gólů v litvínovské brance nezastavil. O dvě minuty a 45 sekund později už to bylo hrozivých 1:5 po zásazích Hecla a Rohlíka. Zkázu Severočechů ve druhé dvacetiminutovce pak dovršil ve 36. minutě svou druhou brankou Blümel.

Třetí třetina se tak hrála už jen z povinnosti. Když ale v začínající 43. minutě snížil Jarůšek po Hrbasově pokusu, při němž domácí bek zlomil hokejku, byl hostující kouč Král opatrný a svůj tým zase rychle probudil k životu během oddechového času. Ve 46. minutě vrátil Pardubicím pětibrankový náskok Hecl. Kudrna pak napálil brankovou konstrukci, tečí se prosadil Zygmunt a poslední slovo měl v posledních sekundách Demel.

6. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 4:7 (1:0, 0:6, 3:1)

Branky a nahrávky: 12. Pospíšil (V. Hübl, O. Baláž), 43. Jarůšek (Hrbas, P. Zdráhal), 58. Zygmunt (Demel), 60. Demel (P. Straka, D. Zeman) - 22. Košťálek (J. Mikuš, R. Kousal), 23. Poulíček (Blümel, Paulovič), 25. Blümel, 26. Hecl (Koffer, J. Mikuš), 28. O. Rohlík (Anděl, Nakládal), 36. Blümel (Paulovič, Poulíček), 46. Hecl (R. Kousal, Koffer). Rozhodčí: Hodek, Šindel - Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 2464.

Litvínov: Godla (25. Zajíček) - Irving, Demel, Stříteský, Balinskis, Hrbas, O. Baláž, od 21. navíc D. Zeman - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek - A. Kudrna, Jícha, P. Straka - Zygmunt, Havelka, L. Stehlík. Trenér: Országh.

Pardubice: Klouček - Košťálek, J. Zdráhal, Nakládal, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář - Camara, A. Musil, R. Kousal - Blümel, Poulíček, Paulovič - Hecl, Cienciala, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články