Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pardubice proti Kladnu spasil výpad v oslabení a gól v poslední sekundě prodloužení

Z 1:3 na vítězství 4:3 v prodloužení. Platí, že Pardubice v roce 2022 ještě neprohrály, i když tentokrát se zapotily. V utkání 41. kola extraligy uspěli hokejisté Dynama proti Kladnu díky trefě v poslední pětiminutovce v oslabení od Matěje Blümela a 0,3 sekundy před koncem prodloužení rozhodl Jan Košťálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Kladno

Do sestavy Pardubic se vrátili uzdravení útočníci Cienciala a Hecl, na straně Kladna hrál po jednozápasové absenci Jágr. Poprvé v dresu Rytířů nastoupil útočník Kuťák.

Kladnu vyšla první třetina lépe. V 6. minutě našel Jágr před brankou Filipa, ale ten stejně jako Hlava o chvíli později Kloučka neprostřelil. Na druhé straně gólman Bow pohlídal střelu Musila či bekhendové zakončení Kousala. Pak následoval dvojitý úder Kladna. V 16. minutě prošla Plekancova přihrávka ke Kubíkovi, jenž sám před Kloučkem nezaváhal. Za necelé dvě minuty měl po dlouhé přihrávce Wooda dostatek prostoru Filip a zvýšil na 2:0 pro Rytíře.

Hosté potom ještě hráli svou druhou přesilovku, kterou si přenesli do druhé třetiny. Během početní výhody střílel Jágr, ale Klouček puk vyrazil. Ve 25. minutě Pardubičtí snížili. Matýs ještě se svou kličkou neuspěl, ale vzápětí se z otočky prosadil devatenáctiletý útočník Urban a vstřelil svou první branku v nejvyšší soutěži.

V polovině utkání vznikla mela po zákroku na domácího Kousala u střídaček. Rozhodčí trestali jen šarvátky, pětiminutové tresty dostali Camara a Dotchin, dvouminutové Melka s Kousalem, a tak se pokračovalo v plném počtu hráčů na ledě. Po jedné z akcí Kladna mohl zvýšit Hlava, ale mířil jen do boční sítě.

Střeleckou převahu měli pardubičtí hokejisté. Individuálně to zkoušel Blümel, Bow vyrazil i Musilův pokus. Po vyloučení Košťálka hráli hosté přesilovku, kterou šťastnou trefou využil Beran, když se jeho přihrávka odrazila od brusle domácího hráče do pardubické branky.

O dvě minuty později domácí opět snížili, když po další akci Blümela poslal kotouč do odkryté branky Hecl. Emoce gradovaly v závěru třetí třetiny. Sudí vyloučili Camaru za nesportovní chování, ale v oslabení se prosadil Musil, který přihrál Blümelovi a ten vyrovnal na 3:3. Vzápětí byl vyloučen Poulíček a Kladno hrálo 50 vteřin v pěti proti třem. Hokejisté Dynama se ubránili a zbytek třetiny hráli v početní výhodě naopak oni.

V závěru prodloužení mohl rozhodnout kladenský Indrák, jenže Kloučka nepřekonal. Přišla ještě poslední pardubická šance, do úniku se dostal obránce Košťálek a v čase 64:59 rozhodl.

HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 4:3 v prodl. (0:2, 1:0, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. T. Urban (Anděl, Matýs), 52. Hecl (Paulovič, Blümel), 56. Blümel (A. Musil), 65. Košťálek (A. Musil) - 16. Kubík (Plekanec, Hlava), 17. M. Filip (Wood, Ticháček), 50. M. Beran. Rozhodčí: Hradil, Kika - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:3, navíc Camara 5 min. a 10 min. - Dotchin oba 5 min.Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sestavy:

Pardubice: Klouček - J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, J. Kolář, Vála, T. Jelínek - O. Rohlík, Poulíček, Paulovič - Camara, A. Musil, R. Kousal - Blümel, Cienciala, Hecl - T. Urban, Anděl, Matýs. Trenér: R. Král.

Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Ticháček, Wood, J. Suchánek, Babka, Baránek - Kubík, Plekanec, Hlava - Melka, Zikmund, Pytlík - M. Beran, Kuťák, Kristo - Jágr, M. Filip, M. Indrák. Trenér: D. Čermák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články