Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pardubice prohrály s Plzní, v prodloužení rozhodl Vlasák

Pardubice - Plzeň uspěla díky trefě Tomáše Vlasáka na ledě Pardubic a uhlídal si druhou pozici v hokejové extralize. Po prvním třetině, která skončila 2:2, bylo k vidění hodně vyloučení, které ovlivnilo i prodloužení. V něm srazil Nosek ujíždějícího Dudu, jenž v pádu zranil brankáře domácích Hudáčka. Za něho musel nastoupit nerozehřátý Salfický a nestačil na přesilovkovou kombinaci při hře 4 na 3.

Hokejisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

V Pardubicích se hrálo od úvodu s velkou ofenzivní chutí, a tak nebylo velkým překvapením, že první třetina nabídla hned čtyři branky. Skóre utkání otevřel v páté minutě Kratěna, který rychle dorazil kotouč po ráně Jána Sýkory do tyče. Slovenský útočník do konstrukce branky poté pálil ještě jednou.

Domácí odpověděli v přesilovkách, když využili obě možnosti, které v první části dostali. U obou branek byl Nosek, který nejprve Mensatora propálil sám, poté po zaváhání plzeňského brankáře připravil první extraligový gól pro Pjanova. Vedení ale Pardubicím dlouho nevydrželo. Za 82 vteřin se z mezikruží opět trefil Kratěna.

Od druhé třetiny si Plzeň vytvořila výraznou střeleckou převahu, ale nedokázala ji přetavit ve vedoucí gól. Obléhání svého brankoviště Hudáček dlouho odolával. To Pardubice svou vážnější možnost využily, když po akci Ďalogy zamířil přesně Semorád. Ani tentokrát Plzeň na vyrovnání nečekala dlouho. Přesně za 49 vteřin využil Kašpaříkův pas důrazný Lev.

Po půlminutě třetí části ujel při signalizované výhodě do brejku Ďaloga, trefil ovšem pouze břevno. Následnou přesilovku nesehráli domácí dobře a podobně si vedli i při dalších třech nabídnutých výhodách. A když svou jedinou přesilovou hru nevyužila ani Plzeň, dospělo utkání do prodloužení. V něm musel kvůli zranění odstoupit Hudáček a náhradního brankáře Salfického po pár vteřinách prostřelil Vlasák, který využil přesilovou hru.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Škoda Plzeň 3:4 v prodloužení (2:2, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. T. Nosek (Gregorc, Pjanov), 13. Pjanov (T. Nosek, Vašíček), 30. Semorád (Ďaloga, P. Sýkora) - 5. Kratěna (J. Sýkora, Boháč), 15. Kratěna (Martin Straka, Slovák), 32. Lev (Kašpařík), 63. Vlasák (Martin Straka, Duda). Rozhodčí: Šír, Jeřábek - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 6:8, navíc T. Nosek (Pardubice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 8496.

Pardubice: Hudáček (63. Salfický) - Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Korím, V. Kočí - Kolář, T. Zohorna, Tybor - Radil, T. Nosek, Pjanov - P. Sýkora, Mozer, Endál - Číp, Moučka, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.

Plzeň: Mensator - Slovák, Seman, J. Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Kratěna, Martin Straka, J. Sýkora - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Lev - Dvořák, T. Sýkora, Pitule. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Zdeněk Venera (Pardubice): "Pro nás to byl velmi těžký zápas s kvalitním protivníkem. Měli jsme to dobře rozehrané, ale je třeba uznat, že soupeř byl aktivnější. Ve třetí části jsme měli šance, rozhodnout mohl Ďaloga, navíc jsme hráli čtyři přesilovky, ale bohužel to nevyšlo. Plzeň pak přesilovku čtyři na tři sehrála parádně, takže druhý bod bere zaslouženě."

Milan Razým (Plzeň): "Byl to velmi pěkný zápas, oba týmy se snažily hrát útočně. Pro nás bylo důležité, že domácí neodskočili o více než jeden gól a vždy jsme dokázali rychle srovnat. Ve třetí třetině jsme si trochu zahrávali a soupeři nabídli čtyři přesilovky, ale naštěstí jsme je ubránili. S dvěma body za výhru v prodloužení jsme spokojení."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy