Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Pardubice prohrály i s Chomutovem, nájezdy rozhodl Růžička

Pardubice nezvládly "záchranářský" souboj s Chomutovem a na domácím ledě podlehly v rámci 34. kola 2:3 na samostatné nájezdy. Ondřej Machala sice srovnal ve třetí třetině a vynutil si prodloužení, v něm ale další gól nepadl a v nájezdech zaznamenal vítěznou branku hostující Vladimír Růžička. Piráti ztrácí na dvanácté Karlovy Vary jen pět bodů.

Marek Tomica z Chomutova v nájezdu na pardubickou branku
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Dynamo i se staronovou posilou Schausem v sestavě začalo aktivně a ve třetí minutě se po přihrávce Eklunda trefil zblízka Perret. Zápas nenabízel mnoho gólových šancí. Výjimkou po delší době byl únik Hovorky, jehož střelu ale Peters zlikvidoval. Chomutov si na vyrovnání počkal do přesilovky, kdy se hezkým manévrem uvolnil Raška a ranou na bližší tyč překvapil Hamerlíka.

V závěru první a především na začátku druhé třetiny měly Pardubice k dispozici dvouminutovou přesilovku pět na tři, ale nesehrály ji vůbec dobře. Až v jejím závěru začali domácí hráči pálit, ovšem Peterse výrazně neohrozili. Absenci gólových šancí na obou stranách v dalším průběhu nezměnily další přesilovky ani hra ve čtyřech.

Až ve 36. minutě se Chomutov při své páté početní výhodě v zápase dočkal. Růžička parádním pasem vyzval ke střele Janka a jeho dělovka se zastavila až v síti za Hamerlíkem. Chvíli nato mohl další branku přidat po šťastném odrazu puku Tomica, ale byl příliš blízko k brance na to, aby kvalitně zakončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Chomutov

Na začátku třetí třetiny se blýskl sólem Knot, jenže v zakončení mu puk sjel z hole. Na druhé straně trefil Eklund tyčku a Hovorka v dobré šanci jen Peterse. Vyrovnání se domácí hráči dočkali při přesilovce ve 49. minutě, kdy se z dorážky trefil Machala. Šance se pak střídaly na obou stranách, další gól mohl přidat právě Machala, výhru Chomutova pak odmítl skvělým zákrokem proti Svobodově bekhendové střele Hamerlík.

"Jsem rád, že mi tam zase padl gól, ale chtěl jsem vyhrát, abychom se konečně zvedli. To by pro mě byl lepší dárek," uvedl útočník Ondřej Machala, který oslavil dvacáté narozeniny.

Zápas dospěl do prodloužení, do kterého si Piráti přenesli minutu a půl přesilovky čtyři na tři, ale Hamerlíkovu branku prakticky neohrozili. Nastavení šance nepřineslo a nájezdy neodvrátila ani krátká přesilovka Dynama. V samostatných nájezdech byli úspěšnější Piráti a rozhodující branku zařídil Růžička.

"Myslím si, že stačí jediná výhra, která nás nakopne. Dnes tam bylo plno dobrých věcí, ale pořád děláme zbytečné chyby a něco jiného, než jsme si nakreslili. Já proto beru druhý gól na sebe, kdy jsem neudělal to, co jsem měl, a zbytečně zariskoval. Chtěl jsem vyjet s pukem, ale bohužel to nevyšlo," dodal Machala.

34. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Perret (Eklund), 49. Machala (Daniel Voženílek, Ihnacak) - 15. Raška (Klhůfek), 36. Jank (V. Růžička ml., Flemming), rozhodující sam. nájezd V. Růžička ml. Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Kika - D. Jelínek, Brejcha. Vyloučení: 8:6, navíc Tomica (Chomutov) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 6465.

Pardubice: Hamerlík - Eklund, Budík, J. Mikuš, Holland, Hrabal, Schaus - Hovorka, Marosz, Rolinek - Machala, Ihnacak, Daniel Voženílek - Mandát, Poulíček, Kusý - Koffer, Dušek, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Antropov, Valach, Dietz, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - Klhůfek, J. Sklenář, Raška - Duda, Vantuch, Tomica - Chlouba, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Lubina (Pardubice): "Po dlouhé době jsme do utkání dobře vstoupili, ale pak jsme bohužel nepokračovali v náporu, udělali hloupý faul a v oslabení se ten tlak zastavil. Celkově jsme utkání prohráli kvůli zbytečným faulům, kterých bylo strašně moc. Věděli jsme, že má soupeř vynikající přesilovky, připravovali jsme se na ně, ale některé pokyny jsme při bránění nedodrželi. Nájezdy už jsou loterie, soupeř na ně má dobré hráče. Dneska jsem z mužstva cítil elán a sílu, takže věřím, že jsme na správné cestě k dobrým výsledkům. Věřím, že se to v brzké době dostaví."

Jan Šťastný (Chomutov): "Věděli jsme, že nás čeká vzhledem k postavení obou týmů v tabulce hodně těžké utkání především po psychické stránce. Chtěli jsme potvrdit dobré výkony, ale do zápasu jsme špatně vstoupili a hned inkasovali. Naštěstí jsme využili přesilovky a měli spoustu dalších šancí, Marjamäki měl na hokejce tutový gól. Chtěli jsme to ve třetí třetině uhrát klidně na 2:1, ale přišlo jedno oslabení, kdy jsme si špatně rozebrali hráče, a domácí srovnali. Mohli jsme rozhodnout už v prodloužení, ale za bod navíc po nájezdech jsme samozřejmě rádi."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články