Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Pardubice prohospodařily na ledě Kladna dvoubrankový náskok, obrat Rytířů dokonal Austin

Dynamo vedlo v Kladně ve 26. minutě 2:0 po gólech Tybora a Kousala, ale vedení neudrželo a v důležitém utkání 21. kola extraligy prohrálo 2:3. Domácí Rytíře nastartoval k obratu Bílek, ve třetí třetině pak výsledek otočili Strnad s Austinem. Středočeši odskočili Pardubicím na rozdíl deseti bodů.

Utkání Kladno – Pardubice
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Pro nás je to hodně důležitá výhra. Víme, jaká je situace v tabulce. Začátek se nám moc nevyvedl, dělali jsme hrubé chyby v obraně a ztráceli puky u modré čáry, z čehož měl soupeř obrovské šance a potrestal nás. Ale zaplať pánbůh, že jsme to dokázali obrátit," uvedl Strnad.

V herně i střelecky vyrovnané první třetině hokejisté obou týmů příliš vzruchu nenabídli. Už ve druhé minutě byl sice ve slibné pozici Réway, ale mířil bekhendem pouze do brankáře Kacetla. Stejně dopadl při svém pokusu z prostoru mezi kruhy Melka.

Ve 12. minutě prolétla Nashova teč těsně vedle. Na druhé straně zasáhl chvilku poté skvěle Godla proti Mandátovi, jenže k dorážce se protlačil Tybor a otevřel skóre. Vyrovnat mohl hned několikrát Bílek, při největší šanci v 18. minutě ale minul po pěkné souhře se Stachem branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Pardubice

Na začátku druhého dějství dohrávali Rytíři přesilovku, kterou si před přestávkou vybojovali. Dvakrát pálil nebezpečně Jágr, jenže Kacetl byl pozorný. Pak se gestem fair play zaskvěl Machač, jenž odvolal Eklundův trest. Začínající 26. minuta přinesla druhý gól Dynama: Tybor místo avizované střely parádně našel Kousala, jenž si puk přikopl a zavěsil.

Nedlouho poté napálil Mandát horní tyčku. Poté, co se hra přelila na druhou stranu, protrhl po nádherné nahrávce Réwaye od zadního hrazení střeleckou smůlu Bílek a snížil. Po polovině zápasu skončila Mandátova teč opět jen na horní tyčce.

Středočeši hráli záhy poté přesilovku po špatném střídání hostů, v ní pálil bez přípravy opět Jágr, ale i tento minisouboj vyhrál Kacetl. Ve 36. minutě mohl vrátit hostům dvoubrankové vedení Látal, jenže Godla svůj tým podržel.

Kladenští byli ve druhé části aktivnější a stejný obraz hry přinesla i třetí dvacetiminutovka. Na začátku 45. minuty jim zbytečným faulem nabídl přesilovku Kousal, během ní Réway našel "žabkou" Strnada, ten vypálil z první a mohl slavit první gól v sezoně před kladenským publikem.

"Tyhle nahrávky Martin opravdu má, krásně nás tam našel. Jak Víťu (Bílka) při prvním gólu, tak potom i mě," ocenil Strnad. "Bylo také super, že jsme konečně využili přesilovku, v nichž se nám teď moc nevedlo," doplnil Strnad.

Kousal pak navíc o chvilku později utnul přesilovku Pardubic a během hry ve čtyřech na obou stranách Austin výstavní ranou poslal Kladno do vedení. V závěrečných sekundách zkrácené přesilovky pak O'Donnell na konci povedené kombinace pálil z první do boční sítě. Hosté to v závěru zkusili s hrou bez brankáře, stav už se ale nezměnil.

"Takový hráč jako Kousal si to prostě musí pohlídat. Byly to rozhodující chvíle zápasu. Robert odehrál dobrý zápas, ale tyhle chyby nás stály body. Hlavně první faul, to dobruslení, je zbytečný. A on to ví. Z přemíry snahy bohužel udělá takovou věc. Asi nás to stálo zápas," připustil kouč poražených Radek Bělohlav.

21. kolo hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - HC Dynamo Pardubice 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 28. Bílek (Réway, Barinka), 45. J. Strnad (Réway, Nash), 48. Austin (Nash) - 14. Tybor (Mandát, R. Kousal), 26. R. Kousal (Tybor, Eklund). Rozhodčí: Hodek, Bejček - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 4892.

Kladno: Godla - Nash, Austin, Romančík, Kehar, Zelingr, Barinka - Jágr, Stach, Zikmund - Bílek, Machač, Réway - Redlich, Melka, J. Strnad - Hajný, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, T. Voráček, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, Mandát - D. Kindl, T. Knotek, M. Látal - Machala, Harju, Kusý - Matýs, Pochobradský, Blümel - od 21. navíc Beran. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články