Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pardubice přišly do konce sezony o Brendla

Pardubice – Další rána se snesla na hokejisty Pardubic. Zřejmě do konce sezony se budou muset obejít bez útočníka Pavla Brendla. U největší letošní posily úřadujícího mistra byla prý odhalena trombóza neboli krevní sraženina. Brendl se bude muset obejít bez hokeje do konce února.

"Probíhají vyšetření, konečný závěr teprve padne, ale poslední zprávy mluví o tom, že minimálně tři měsíce nemůže sportovat," uvedl sportovní manažer Petr Hemský. S pomocí juniorského mistra světa z roku 2001 tak v Pardubicích už moc nepočítají. "Teoreticky by mohl být zpět koncem února, pak začít s tréninkem, postupně se dávat dohromady, což není jednoduchá záležitost," řekl Hemský.

Jednatřicetiletý Brendl měl pomoct nahradit dvojici Petr Koukal, Jan Kolář, která po zisku titulu odešla do KHL. Střelci, který se v minulosti prosazoval v juniorských zámořských soutěžích, ve Švédsku, Finsku i v Rusku, se ale od začátku v Pardubicích příliš nedaří. Na kontě má pět branek z 18 zápasů.

Trenér Pavel Hynek, který v klubu již skončil, jej dokonce na začátku listopadu vyřadil z kádru a naordinoval mu individuální trénink. Poté si Brendl, který podepsal v létě dvouletou smlouvu, stěžoval na bolest zad a lékaři při vyšetřeních odhalili trombózu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články