Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pardubice povede dosavadní asistent Bělohlav, kapitán Rolinek rozvázal v Dynamu smlouvu

Radek Bělohlav byl po sobotním odvolání Ladislava Lubiny oficiálně jmenován novým hlavním koučem extraligových Pardubic. Dosud byl Bělohlav šéfem střídačky jen v nedělním utkání s Kladnem, které Dynamo vyhrálo 3:2 a poprvé v sezoně doma bodovalo. Ve východočeském klubu zároveň končí kapitán Tomáš Rolinek. Devětatřicetiletý útočník rozvázal v Dynamu na vlastní žádost smlouvu.

Nový trenér Pardubic Radek Bělohlav
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Devětatřicetiletý Rolinek se do Pardubic vrátil před čtyřmi lety. Přestože nosil kapitánské "céčko" na dresu, nevešel se po dvou úvodních porážkách už ve 3. extraligovém kole a zápasu v Litvínově do sestavy.

Od duelu na severu Čech už Rolinek dres Dynama neoblékl. Generální manažer Pardubic Martin Sýkora nicméně ujišťoval, že Rolinek zůstává i nadále členem mužstva.

"S Tomášem a jeho agentem jsme řešili návrat do týmu. Nicméně přišlo z jeho strany rozhodnutí ukončit kontrakt. Děkuji mu za odvedenou práci pro klub a přeji mu, aby se mu v budoucnosti dařilo," uvedl sportovní manažer Dynama Jaromír Kverka.

Rolinek ve svém vyjádření na sociálních sítích potvrdil, že v posledních týdnech nehrál kvůli neshodám s bývalým koučem Lubinou.

Je nám líto, video expirovalo.
Emotivní výpověď bývalého kapitána Rolinka k nečekanému konci v Pardubicích

"Vyrojí se spousta fám, spekulací a lží, tak bych chtěl uvést na pravou míru pár věcí, co stojí za mým koncem v Dynamu. Když jsem byl vyřazený mimo sestavu před zápasem v Litvínově, což byl pátek, tak mi nikdo nic nevysvětlil a čtyři dny se nikdo se mnou nebavil. Byl jsem jak páté kolo u vozu," uvedl Rolinek.

V úterý 24. září proto požádal manažera Sýkoru o schůzku s ním a s Lubinou. "Tam jsem se dozvěděl od trenéra, že zbrojím proti němu, že prohráváme schválně a že ho chci odstřelit, s čímž jsem hrubě nesouhlasil. Odmítl jsem pod trenérem dál trénovat a hrát," připustil Rolinek.

"Čtyři dny jsem byl na ledě. Když trenér skončil, myslel jsem si, že se spousta věcí změní. Že se vrátím a budu zas bojovat za Dynamo. Ale v neděli jsem opět nebyl v sestavě a v pondělí trénoval v páté pětce. Kromě jednoho rozhovoru, který jsem sám inicioval, se se mnou nikdo celou dobu nebavil. Proto jsem požádal o rozvázání smlouvy," přiblížil Rolinek.

Rolinek odehrál za Pardubice 565 utkání. V roce 2005 s nimi vybojoval titul. Vedle toho hrál extraligu také za Spartu, Liberec a Litvínov. Okusil také Kontinentální ligu v barvách Magnitogorsku a Ufy. Ze světových šampionátů má kompletní sbírku medailí.

Poslední týdny v Pardubicích rozebral i další díl Hokej fokus podcastu:

Asistenty devětačtyřicetiletého Bělohlava budou v nejbližších dvou zápasech v pátek doma proti Liberci a v neděli na ledě Plzně i nadále Otakar Janecký a Petr Čáslava, jenž se na střídačku vrátil po Lubinově odvolání, ale na postu asistenta působil již v minulé sezoně.

V příštím týdnu pak má Bělohlav možnost, aby si navrhl konečnou podobu realizačního týmu. "Jsem rád, že jsme se s Radkem Bělohlavem dohodli na tom, že zůstane na pozici hlavního trenéra. Tým ho zná a já věřím, že jeho pozitivní vliv v kabině i na střídačce povede k dalším vítězstvím," řekl Sýkora.

Lubina se stal prvním odvolaným koučem v extraligové sezoně. V Pardubicích působil od začátku prosince a v mimořádně těžké sezoně se mu podařilo zachránit tradiční klub mezi elitou v baráži.

"Odvedl v Pardubicích obrovský kus práce, tým připravil velmi dobře fyzicky, zápas od zápasu se herní projev lepšil. Nicméně jedno vítězství ze sedmi zápasů je daleko za očekáváním," vysvětlil důvody jeho odvolání Sýkora.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články