Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
První oddíl

Pardubice podepsaly smlouvu s Kondelíkem, následující sezonu ještě odehraje v Českých Budějovicích

Jáchym Kondelík po příští sezoně odejde z Českých Budějovic do Pardubic. Majitel Dynama Petr Dědek v rozhovoru pro iSport.cz potvrdil, že s úřadujícím mistrem světa podepsal smlouvu na pět let, která začne platit od sezony 2025/26. Nadcházející extraligový ročník by urostlý útočník měl odehrát v dresu Motoru, pokud neodejde do zahraničí.

Jáchym Kondelík v dresu české reprezentace
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

"Jáchym Kondelík je podepsaný od příští sezony na pět let do Dynama. Řešilo se, jestli by ho Budějovice neuvolnily už pro nadcházející sezonu, to se nepovedlo. Jáchym teď nejspíš řeší odchod do zahraničí," uvedl Dědek s tím, že Jihočechům nabídl za Kondelíkovo předčasné uvolnění ze smlouvy kompenzaci.

Motor mohl za jednoho ze svých klíčových členů kádru podle jeho slov získat 100 tisíc dolarů a ve hře byla i hráčská kompenzace v podobě útočníka Ondřeje Rohlíka.

"Podle nás slušná kompenzace na to, aby si Budějovice sehnaly jiného hráče. Jáchymovi jsem na rovinu řekl, že tuto částku Motoru nabídneme a budeme se snažit o jeho uvolnění. K dohodě nedošlo," přiznal Dědek.

Čtyřiadvacetiletý Kondelík se do Českých Budějovic vrátil na začátku sezony ze zámoří, kde se neúspěšně snažil prosadit do kádru Nashvillu v NHL. V extralize odehrál za Motor včetně play-off 51 zápasů s bilancí 15 gólů a 32 asistencí.

Po skončení sezony dostal Kondelík poprvé pozvánku do seniorské reprezentace a nakonec se prosadil i do konečné nominace na mistrovství světa v Praze. Na šampionátu zasáhl do šesti utkání a radoval se ze zisku zlaté medaile.

Zdroj
ČTK, iSport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články