Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Pardubice po obratu ve třetí třetině udolaly Karlovy Vary 2:1, rozhodl Říčka

Pardubice vyhrály v 9. kole extraligy doma nad Karlovými Vary 2:1 a připsaly si třetí vítězství ze posledních čtyř zápasů. Energie neuspěla po dvou výhrách. Hosté sice vedli od 4. minuty po brance Jana Hladonika, ale ve třetí třetině otočili stav Ondřej Rohlík a Robert Říčka. Dynamo zvítězilo v sedmém z posledních osmi vzájemných soubojů.

Utkání Pardubice - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Do první šance se dostal hned v úvodu domácí Říčka, ale gólman Novotný proti jeho střele z otočky zasáhl, přestože byl rozhozený předešlým soubojem v brankovišti.

V čase 3:12 se radovali z úvodní branky hosté. Havlín ještě trefil levou tyč, ale z dorážky doklepl puk do odkryté branky Hladonik.

"Zápas jsme měli dobře rozehraný, šli jsme do třetí třetiny za stavu 1:0, nechtěli jsme se zatáhnout, ale bohužel jsme inkasovali v naší vlastní přesilovce a pak jim narostla trochu křídla. Fanoušci je povzbudili a bohužel jsme dostali druhý gól a neměli jsme už síly to zvrátit," řekl Hladonik.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Karlovy Vary

Blízko vyrovnání bylo Dynamo v polovině úvodní části po střele Rohlíka a dorážce Robertsona, Energie se ubránila i při Havlínově vyloučení.

Na druhé straně mohl zvýšit z přečíslení Kohout, v 15. minutě trefil pardubický bek Košťálek trefil od modré čáry levou tyč. Dynamo nevyužilo i další příležitosti a Frodla zase nepřekonal opět Kohout.

Na přelomu první a druhé třetiny se Pardubice neprosadily ani při Hanouskově trestu a početní výhodu navíc zkrátit faulem Říčka. Frodl si v oslabení poradil s Kohoutovou tečí.

V polovině druhé části měl velkou šanci Kousal, ale Novotný jeho střelu z pozice mezi kruhy vytěsnil. Hosté nezužitkovali tlak při Kousalově pobytu na trestné lavici.

V úvodu třetí třetiny nepřekonali Novotného Kousal ani Blümel. Ve 45. minutě se už dočkali domácí vyrovnání ve vlastním oslabení. Při Robertsonově trestu po brejku usměrnil Andělovu přihrávku za Novotného Rohlík.

"Byla to neskutečná radost. Byl to první gól, který jsem dal (doma) před fanoušky. Užil jsem si to. Viděl jsem, jak všichni začali slavit na Jižní tribuně, tak jsem začal mlátit do plexiskla," prohlásil Rohlík.

Za 108 sekund otočil stav Říčka, který v závěru před karlovarskou branku dotlačil puk za Novotného a se šesti góly si upevnil pozici nejlepšího střelce Dynama.

Vzápětí mohl ještě zvýšit Rohlík, který trefil horní tyč, další šance na obou stranách změnu stavu také nepřinesly.

Naděje Energie držel nadále úspěšnými zákroky Novotný, ale Pardubice udržely těsný náskok v závěru při Musilově vyloučení i při powe play hostů.

"Ukázal se charakter týmu. Třetí třetinu jsme odpracovali, odbojovali a byli jsme odměnění dvěma góly. Za závěr patří klukům dík, jak to odblokovali a odlehali po hlavě. Vítězství si nesmírně ceníme," dodal trenér Dynama Richard Král.

Dynamo Pardubice - Energie Karlovy Vary 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 45. O. Rohlík (Anděl), 47. Říčka (Robertson, Cienciala) - 4. Hladonik (T. Havlín, Flek). Rozhodčí: Horák, Kika - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 7102.

Pardubice: Frodl - Košťálek, Robertson, Nakládal, J. Mikuš, J. Kolář, Vála, Hrádek - Cienciala, A. Musil, Říčka - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, R. Kousal, Hecl - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, T. Havlín, T. Hanousek, M. Rohan - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Kulich, Průžek - Kohout, Jiskra, Koblasa - Šik, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články