Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice oplatily Hradci Králové domácí porážku v derby. Dynamo trestalo z brejků

Odveta se jim povedla. Pardubičtí hráči zvítězili v 17. kole extraligy na ledě Hradce Králové 5:2 a srovnali bilanci vzájemných zápasů v letošní sezoně. Dynamu se dařily brejky, dvakrát se prosadil švédský útočník Johan Harju. Pardubice ukončily sérii pěti porážek. 

Pardubičtí hokejisté slaví ve východočeském derby proti Hradci Králové
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Jsou to samozřejmě velice důležité body. Měli jsme za sebou sérii porážek, takže tři body před přestávkou jsou skvělé. Ještě proti takto silnému soupeři. Bylo to pro nás důležité vítězství," pochvaloval si Harju.

Utkání začalo hned šancemi. Nejdříve po Linhatově střele dorážel domácí kapitán Smoleňák a na druhé straně musel Mazanec krýt Tyborův pokus. Hosté se potom ubránili při Matýsově trestu a v polovině třetiny se radovali z vedení. Harju přečíslení na první pokus neproměnil, ale puk se odrazil do hradecké branky od jeho brusle a po přezkoumání videa gól platil.

V 17. minutě Mountfield vyrovnal, když Filip Pavlík našel mezi kruhy osamoceného spoluhráče z obrany Rosandiče a ten z otočky překonal Kacetla. Další možnost domácích měl Nedomlel, jenže nezakončil ideálně.

"Za nerozhodného stavu jsme měli pár šancí, ale bohužel jsme je nevyužili a pak nám odskočili na 1:3. My jsme se pustili do útoku, ale bohužel nám dnes nebylo shůry dáno," komentoval vývoj klání hradecký trenér Petr Svoboda. 

V úvodu druhé třetiny měl jít pykat na trestnou lavici za zákrok na Látala Filip Pavlík, ale ten předvedl gesto fair play a vyloučení odvolal. Místo přesilovky domácí brzy inkasovali, protože ve 23. minutě se dostal sám před Mazance Blümel a vrátil Pardubicím vedení.

"Dobře jsme napadali, drželi hezky střední pásmo. Když to takhle děláme půl zápasu, pak z toho něco je. Díky Bohu, že to tam padlo," uvedl útočník Matěj Blümel.

Dokáže Vladimír Růžička najít shodu v Hradci Králové s Tomášem Martincem? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Náskok hosté pojistili v polovině utkání při Nedomlelově vyloučení, když Kolářovu střelu úspěšně tečoval Tybor. Zvýraznil náskok Dynama mohl Kindl, v úniku však minul branku. V závěru druhé části byl blízko snížení bek Allen, ale byl při šanci faulován Eklundem.

Po 139 vteřinách závěrečného dějství pojistil vedení Pardubic po Machačově akci Harju."Byly to dvě velice dobré přihrávky od Mandyho. Hlavně při té druhé to stačilo trefit do branky. Můžu mu za góly poděkovat," pochvaloval si spolupráci s Janem Mandátem.

Domácí se sice pokoušeli o zvrat, ale snížení se dočkali až v 56. minutě, kdy se prosadil z pravého kruhu Klíma. Při dlouhé závěrečné power-play domácí ještě inkasovali do prázdné branky a výsledek dovršil 46 sekund před koncem Kousal.

17. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 117. Rosandič (F. Pavlík, Jergl), 56. Kevin Klíma (Rosandič, Cibulskis)- 10. Harju (Mandát, Kusý), 23. Blümel, 31. Tybor (J. Kolář, Mandát), 43. Harju (M. Machač, Mandát), 60. R. Kousal. Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Špůr, Špringl. Vyloučení: 3:4, navíc Nedomlel (Hradec Králové) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6446

Sestavy: Hradec Králové: Mazanec - Linhart, Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandič, F. Pavlík, Allen - Smoleňák, Koukal, Červený - Kevin Klíma, Cingel, M. Chalupa - Jergl, Kubík, R. Pavlík - Paulovič, Rákos, Perret. Trenéři: V. Růžička st., T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Ivan, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, D. Kindl - Harju, Mandát, Kusý - Blümel, Pochobradský, M. Látal - O. Matýs, J. Kloz, M. Machač. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články